Match mot Örebro SK

En moralseger i Örebro!

Publicerades den 30 november 2021 21:04

David Hansen

Det finns en anledning till att på papperet bättre lag vinner matcher även när det går emot dem. Det finns en anledning till att skyttekungar gör mål även om flera tidigare gått utanför. Många gånger under de senaste tjugo åren har Broberg varit i Örebros situation ikväll (det är inte svårt att tycka synd om Örebro ikväll), att se matchen glida ur händerna och poängen suddas ut. Broberg vann kvällens match mot Örebro med 4-3 efter en gastkramande avslutning.

Hemmalaget Örebro chockstartade och bara efter dryga minuten tog man ledningen med 1-0. Hemmalaget gick även upp till 2-0 innan Martin Söderberg reducerade till 2-1 vilket även blev halvtidssiffrorna. En halvlek där Broberg inte alls fick till spelet som vi varit bortskämda med de senaste matcherna. Men Örebro var mycket bättre än tidigare på säsongen och bl.a. bröderna Simon och Robin Folkesson gjorde riktigt starka insatser.

Broberg är normalt ett klart bättre lag än Örebro. Därför chockades de flesta aningen av hemmalagets 3-1 och att denna ledning skulle stå sig länge, ja faktiskt ända tills tio minuter återstod. Örebro blev väldigt låga i sitt försvar och Broberg hade den större delen av bollinnehavet. Men marginalerna var inte på Brobergs sida och oturen grinade bortalaget i ansiktet. Skott utanför varvades med fenomenala målvaktsräddningar.

Örebro såg ut att gå emot sin första seger för säsongen. Broberg reducerade till 3-2 innan kvällens man presenterade sig. Martin Söderberg, som så många gånger förr gör de där viktiga målen.
– Vi hade pratat om att skjuta mycket och på 3-3-målet skjuter jag och den sitter bra. Sedan 3-4 är ett fint flipp från Fritiof Hagberg där jag ser att det är ledig i bortre och sätter dit den på volley, säger Martin Söderberg.

Broberg kunde alltså, trots underläget, vända och vinna matchen. Och detta trots att att spelet inte stämde helt och att flera lägen brändes.
– Otroligt skönt att vinna efter en sämre prestation. Vi gnuggar på och det ger utdelning till slut, avslutar Martin Söderberg.