Match mot IFK Vänersborg

Stark seger i Vänersborg

Publicerades den 24 november 2021 21:14

Anders Jansson    Hans Ivarsson

Broberg tog ännu en seger när man under kontrollerade former besegrade Vänersborg med 7-2 efter 4-0 i halvvtid. Martin Söderberg svarade för ett tvättäkta hattrick i den första halvleken.

Broberg rivstartade matchen och redan efter drygt tre minuter låg första bollen bakom Anders Svensson i hemmamålet. Målskytt Martin Söderberg. Samme Söderberg ökade efter drygt sex muinuter på till 2-0 när han slog in en hörna. Knappt minuten senare kom Anders Erikanders i ett friläge som Anders Svensson lyckades avvärja. Och hemmalaget tvingades därmed till en väldigt tidig timeout för att få stopp på blödningen. Det lyckades man också med. Broberg kom av sig en aning och Vänersborg fick lite mer att säga till om. Man skapade främst några halvchanser, men också ett kanonläge där Max Bergström gjorde en makalös räddning med högerarmen. Broberg kostade sedan på sig att bränna en straff, Söderberg utanför målramen, i den 20:e minuten och ännu ett friläge när Jaakko Hyvönen också misslyckades med att träffa mål.

Men Broberg avslutade halvleken starkt och efter en delikat framspelning från Daniel Burvall Jonsson till Jonas Engström som i sin tur hittade Martin Söderberg till den senares tredje mål i halvleken och ett tvättäkta hattrick. Detta i den 39:e minuten. Jesper Öhrlund avslutade sedan målskyttet med en bomb i nättaket på vänsterhörna. En bra halvlek av Broberg till större delen och ledningen borde väl egentligen varit större med tanke på de klara chanser som sumpades.

Vänersborg startade den andra halvleken piggare och knappt fem minuter in i halvleken tråcklade sig Niklas Holopainen igenom men lyckades inte överlista Max Bergström i friläget. Men tiden tickade på och hemmalaget såg ut att bli alltmer frustrerade ut. Och när Jonas Engström slog in 5-0 på tennis efter inspel från Adam Wijk i den 64:e minuten kändes det som att det drog plösen över Vänersborg i den här matchen. Men hemmalaget spräckte nollan i den 69:e minuten när Joachim Johansson slog in en hörna. Och bara ett par minuter senare reducerade man ännu en gång på nästa hörna och med ungefär 20 minuter kvar av matchen kändes det lite oroligt.

Det som hände därefter kommer det nog pratas om. Vänersborg skapade ett läge som mynnade ut i en situation där man protesterade väldigt våldsamt mot en utebliven straff. Broberg kontrade och gjorde istället 6-2 i anfallet efter genom Jesper Öhrlund. En kaotisk situation och efter att ha synat reprisen har jag svårt att avgöra om det var rätt beslut från domare Labe. Jaakko Hyvönen skrev sedan också in sig i målprotokollet när han lyfte in en retur till 7-2 i den 82:a minuten. Återstående del av matchen blev främst en transportsträcka till slutsignalen. Och resultatet skrevs alltså till 7-2 för Broberg.

En stark bortamatch från Brobergs sida. Man är ett par nummer större och det känns väldigt kontrollerat över 90 minuter. Man visar upp ett tålamod i bollhållningen och en bra variation i kombination med en solid defensiv. Och de chanser som Vänersborg skapar står Max Bergström i vägen för, undantaget de två hörnor som slinker in ikväll.

Nu rullar vi vidare mot hemmamatch mot Sandviken på lördag klockan 17:00 och förhoppningsvis får vi se säsongens hittills bästa publiksiffra!