Match mot Rättvik

Enkel seger till slut

Publicerades den 19 november 2021 22:48

David Hansen    Hans Ivarsson

Det blev en säker seger i kvällens match mot nykomlingarna IFK Rättvik. Slutsiffrorna skrevs till 5-1 efter blygsamma 1-0 i halvtid. Segern var egentligen aldrig hotad trots den jämna inledningen.

Broberg hade gjort vissa förändringar i laget inför kvällens match för att spela in spelare som inte spelar lika många matcher. Max Bergström fick ge plats åt Hampus Lindén samt Jesper Öhrlund åt William Larsson.

Rättvik försvarade sig bra och hade en mycket bra målvakt. Broberg hade en hel del målchanser i inledningen, gästernas målchanser däremot var lätträknade. Ändå stod det 0-0 fram till dryga 35 minuter, när Jonas Nygren fick på ett skott långt utifrån som letade sig in i nätet.

Många gånger mot lag som huserar längre ner i tabellen, så kan dessa stå emot lång tid in i matchen. Det krävdes tålamod för att vinna matchen ikväll, och Rättvik lade stor vikt vid att försvara sig. När Broberg tog ledningen med både 2-1 och 3-1 rann luften ur Rättvik något. Gästerna hade avvärjt många farliga lägen från hemmalaget, men fick ge vika för några enklare mål. Till slut blev hemmalaget för tunga att möta och siffrorna spikades till 5-1.

Det är alltid svårt att spela en sådan här match. Alla bara förväntar sig en Brobergsseger och innerst inne vet också Rättvik att det krävs en stor bragd för att det ska bli seger i Söderhamn. Trots en match som kanske inte bjöd på säsongens bästa underhållningsvärde (speciellt inte i jämförelse med förra fredagens match mot VSK på näthinnan), så är det ändå starkt att knyta näven och göra det som krävs trots ett försvarande motståndarlag. Rättvik ska också ha beröm för sin insats, de gjorde en bra match sett till sina förutsättningar och kämpade väl. Det kan inte finnas någon som tror att Rättvik står på 0 poäng när serien summeras, men det är kanske inte mot lag som Broberg som poängen behöver komma.

Match borta mot Vänersborg på onsdag och sedan hemmamatch på lördag (observera dagen) mot Sandviken. Om allt går som planerat så är serveringstältet igång till den matchen.

Huvudpartners

Samarbeten