Match mot AIK

Segersviten sprack mot AIK

Publicerades den 16 november 2021 21:05

Anders Jansson    Hans Ivarsson

Broberg segersvit höll sig i fyra matcher innan AIK blev för svåra på bortaplan. En helt okej insats av Broberg trots allt där slutresultatet skrevs till 6-4 för AIK.

Broberg mot AIK i hallen i Gubbängen alltså. Minnesbilder från föregående säsong kommer till ytan. Matchen som Broberg vände från underläge 1-6 till seger med 8-7 i en smått otrolig holmgång. Broberg kom till kvällens match med fyra raka segrar i ryggen och man kom också med samma trupp som i segermatchen mot Västerås senast.

Och det var gästerna som tag i taktpinnen från start och rivstartade också målskyttet. Jaakko Hyvönen fick bollen från Martin Söderberg och avancerade centralt innan han avlossade ett skott till 1-0 redan efter 3.29. Hemmalaget han sedan knappt ta avslaget innan också 2-0 låg i maskorna bakom Viktor Birgersson i hemmamålet. Denna gång var det Jonas Engström som fick pangträff i vänsterläge, efter passning från Fritiof Hagberg. Tiden 4:36. Smakstart för Broberg alltså som ägde det mesta av bollen under inledande tio minuter. AIK kom tillbaka när Erik Pettersson fick chansen från straffpunkten och reducerade samtidigt som klockan passerade tio minuter.

AIK tog efter detta över mer av bollinnehavet och vaskade också fram en del chanser. Men Max Bergström visade fortsatt fin form och svarade för ett antal vassa parader när hemmalaget var framme och oroade. Broberg å sin sida hade svårare att ta sig igenom centralt och litade mycket till att komma runt brett och skapa hörnor. Det dröjde drygt 40 minuter innan AIK kvitterade, efter en ett antal returer efter en hörna. Alan Dzhusoev målskytt. Strax innan hade Jesper Öhrlund i princip öppet mål till 3-1 men bollen hoppade över klubban. I det absoluta slutskedet hade också Jonas Engsröm ett kanonläge att ge Broberg ledningen, men blev som det såg ut lite överraskad av att läget dök upp. Halvlekeb slutade alltså 2-2 och det kändes som ett ganska logiskt resultat. En jämn halvlek där Broberg började bäst och avslutade med att skapa några heta chanser. Däremellan var det mest AIK som hade det spelmässiga kommandot.

Broberg ville inte vara sämre i inledningen av andra halvlek utan rivstartade den också. Bara drygt 90 sekunder in i halvleken petade Rasmus Linder ett frislag till glödhete Jaakko Hyvönen som bombade in bollen bakom Viktor Birgersson till 3-2 från ca 25 meter. Broberg blev efter detta ganska låga och nertryckta långa stunder men lyckades skapa sig en hel del omställningar med några farliga målchanser. Samtidigt fortsatte Max Bergström sitt storspel och svarade för flera starka ingripanden. Till slut blev Bergström överlistad när William Arvidsson styrde in bollen från nära håll till 3-3, i den 62:a minuten. Hemmalaget fortsatte sätta press på Broberg och i den 67:e tog man också ledningen genom Tobias Nyberg, efter ett långt anfall där Broberg till slut inte längre kunde freda sig.

Kort därpå åkte Alan Dzhusoev på en utvisning och Broberg fick tag i matchen lite bättre under en period och här valde man också att ta en timeout för att prata ihop sig inför matchens avslutande kvart. Dessvärre var det AIK som ökade på sin ledningen kort efter timeouten. Erik Pettersson tog en åkning från eget straffområde och väggade sig fram innan han la in bollen framför mål, där den oturligt styrdes i mål via en Brobergsskridsko. Tiden 78:23. Men Broberg försökte och tog sig också fram till en del chanser. Men när AIK slog in 6-3 på hörna i den 88:e minuten gick tåget definitivt. Trots detta reducerade Broberg till 6-4 genom Martin Söderberg i den 91;a minuten. Men det var också det sista som hände i matchen.

Sett över 90 minuter ändå en godkänd insats från Brobergs sida. Man blir lite låga under perioder och AIK blir tunga i det läget med all den individuella skicklighet som finns i laget. Men Broberg var vassa i omställningarna och skapade sina chanser. Ikväll hade det behövts ett par hörnmål för att kunna hota ordentligt. Många hörnor skapades men ingen resulterade i den här matchen. Det finns ändå positiva saker att plocka med sig och ska vi nämna nåt specifikt så är det nog att Max Bergström fortsatte storspela i målet, trots att fick släppa sex bollar ikväll.

Ny match på fredag då Rättvik kommer på besök i Helsingehus Arena!