Match mot Västerås SK

Segertåget rullar vidare

Publicerades den 12 november 2021 21:44

David Hansen    Hans Ivarsson

Segertåget fortsätter! Fjärde raka segern för Broberg och ikväll mot det tippade topplaget Västerås SK. En mycket stark insats från hela laget där segern välförtjänt, men efter en stundtals jämn match, går till hemmalaget. För första gången för säsongen kunde också Broberg mönstra fullt lag, bortsett från långtidsskadade Erik Jonsson. Slutsiffrorna skrevs till 4-3.

Brobergs var det bättre laget i större delar av den första halvleken. Laget tog ledningen direkt i inledningen efter ett individuellt misstag från gästerna som kunde bjuda på ett läge till omställning. Martin Söderberg var sist på bollen den gången. Broberg ökade även på sin ledning till 2-0 efter en fin framspelning av Fritiof Hagberg till Jonas Engström.

Västerås var inte ofarliga, men Brobergs försvar avvärjde de flesta anfallen på ett tryggt sätt. Men Pontus Vilén satte ett friläge några minuter efter en straffräddning från Max Bergström, så siffrorna kunde skrivas till 2-1. I halvlekens sista sekunder utökades ledningen till 3-1 efter mål från återkommande Tatu Ässämäki (som gjorde sin första match i serien efter sin operation).

Västerås kom ut i den andra halvleken något bättre än i den första. De tryckte på en hel del och hade mycket boll, men Broberg försvarade sig bra. Max Bergström stod återigen för en vass straffräddning, men cirka 20 minuter in i halvleken fick han ge vika. Ställningen uppdaterades alltså till 3-2 och stod och vägde en aning.

Jaakko Hyvönen, som varit riktigt bra hittills i år, gjorde inget undantag ikväll. Efter ett målvaktsutkast från storspelande Max Bergström kom Jaakko fri i ett kanonläge där bollen bara skulle in i mål. Och så blev det. Västerås gjorde tröstmål i slutet till 4-3 men närmare än så kom aldrig gästerna.

Sammanfattningsvis kan sägas att Broberg, precis som förra fredagen i Bollnäs och i tisdags i Uppsala, körde sitt grundspel och spelade med stort självförtroende. Och det gav tydligt resultat med två poäng igen!