Match mot Bollnäs GIF

Säker seger på Sävstaås

Publicerades den 5 november 2021 22:38

David Hansen

Det blev en mycket komfortabel seger på Sävstaås för Broberg ikväll. Sävstaås, som tidigare långt ifrån varit en favoritplats för Söderhamnarna, kan nu stoltsera med tre raka säsonger med Brobergsseger. Kvällens siffror skrevs till klara 1-5, efter en framförallt mycket stabil andra halvlek.

Broberg tog ledningen med knappa tio minuter spelade, men Bollnäs kvitterade. Matchen var relativt jämn inledningsvis och även om Broberg stod för en bra insats så kunde Bollnäs stå emot. Åtminstone i 30 minuter. Men sedan hände något!

Broberg, som ofta pratar om att spela sitt eget spel och tro på det man gör, fortsatte att trumma på och det gav resultat. Sista delen av den första halvleken kopplade gästerna greppet om matchen och kunde gå upp i en tvåmålsledning i halvtid. Visst, båda lagen hade chanser men Broberg hade de farligaste lägena.

Bollnäs, som kom från en bra upphämtning i Sandviken senast, skulle inte ge slaget förlorat. Därför hade nog de flesta räknat med ett taggat hemmalag i den andra halvleken. Men så blev det inte. Broberg fullständigt kontrollerade den andra halvleken och kunde gå ifrån till en mycket säker seger. Siffrorna 1-5 var snarare i underkant faktiskt. Bollnäs hade inte mycket alls att sätta emot i den andra halvleken.

Kvällens målskyttar var Jaakko Hyvönen på två mål, Martin Söderberg på två mål samt Jonas Engström på ett. Det är roligt att se att de offensiva pjäserna levererar. Men dagens insats var definitivt en laginsats trots allt. Broberg stod för sitt spel, litade på och kämpade för varandra. Och det gav ett tydligt resultat. Efter missräkningen (nåja, Motala har faktiskt inte tappat en poäng ännu) i premiären stoltserar nu Broberg med två raka segrar. Nästa uppgift är Studenternas IP och bortamatch mot Sirius. En svår bortamatch de senaste åren, men med detta spel och självförtroende så…