Match mot Frillesås

Klar seger efter stark andra halvlek

Publicerades den 31 oktober 2021 20:00

Anders Jansson    Hans Ivarsson

Broberg kom till match nummer två den här premiärhelgen i ett lite pressat läge efter den sura förlusten mot Motala i premiären i fredags. Efter en jämn första halvlek kunde Broberg växla upp i den andra och till slut vinna komfortabelt med 9-3 mot Frillesås.

Det var nog så att det var lite pressat och ängsligt i inledningen från hemmalagets sida. Man fick inte riktigt ihop det, varken i offensiven eller defensiven. Men det var hemmalaget som tog ledningen när Daniel Burvall Jonsson tog sig runt på högerkanten och hittade in till Jaakko Hyvönen som stod helt ledig i straffområdet och kunde rulla in 1-0. Detta efter knappt nio minuter. Glädjen blev kortvarig när Adrian Emretsson ett par minuter senare skickade in kvitteringen från straffpunkten. Kort därpå tog också Frillesås ledningen när Robin Björkestam tog vara på en retur från Max Bergström och noterade 2-1 för gästerna.

Broberg hade svårt att hitta vägar genom Frillesås låga och täta försvar och blev också ofta sårade av Frillesås omställningar. Gästerna var rimligtvis väldigt nöjda med sin inledande halvtimme som nog utfördes till punkt och pricka enligt matchplanen. Därefter tippade det alltmer över i Brobergs fördel och när Martin Söderberg skoningslöst dundrade upp 2-2 i taket på högerhörna hade det hängt i luften ett tag. En första halvlek där Broberg startade ängsligt och gång på gång gick i Frillesås försvarsfälla men till slut ändå tog över halvleken och fick med sig ett kryss in till halvtid.

I andra halvlek klev hemmalaget på mer direkt och rivstartade också målskyttet med två mål innan 50 minuter var spelade. Först genom Rasmus Linder som fick träffa på halvvolley mitt i slottet och sedan genom Daniel Burvall Jonsson som avslutade en hörnvariant där Jaakko Hyvönen stod för framspelningen. Frillesåsbänken yrkade på timeout direkt och fick också omedelbar effekt på det när man kvitterade direkt efter att spelet blåstes igång, denna gång genom Fredrik Brandin som blev helt bortglömd i straffområdet. Men Broberg var mer resoluta i den andra halvleken och replikerade snabbt till 5-3. Rasmus Linder friställde Jonas Engström med ett flipp som Engström snyggt plockade ner och sprättade in. En period följde efter detta där Broberg kontrollerade spelet med mycket bollhållningen. I den 71:a minuten kändes som att Martin Söderberg slog spiken i kistan. Max Bergström räddade och rullade ut till Adam Wijk som vallade en fin smörgås i sargen till Martin Söderberg. Söderberg vek in i banan och lossade ett hårt skott i nättaket. Ett mycket vackert bandymål och 6-3 på tavlan.

Under matchens avslutande tio minuter var det lite av en transportsträcka men Broberg ville trots detta göra fler mål. Jonas Engström stod för 7-3 när han vek in längs högra kortlinjen och sprättade in sitt andra för kvällen. Därefter var det unge William Larsson som fick prakträff på högerhörna, stenhårt upp i taket till 8-3. Detta var Larssons första elitseriemål och det var med besked kan vi lugnt säga. Jesper Öhrlund avslutade sedan målkalaset med en delikatess när han tog fart centralt och tunnlade sin försvarare innan han slog in 9-3 i friläge.

Så, Broberg malde ner Frillesås till slut, med besked. Gästerna var extremt täta i försvaret under matchens första halvtimme och hotade hela tiden med sina omställningar. Men man mattades av och orkade inte fullfölja matchplanen fullt ut. Broberg började ta kommandot under sista kvarten av första halvlek och gjorde det ännu mer tydligt i den andra halvleken. Den andra halvleken vinner Broberg med 7-1 vilket är starka papper. Även om det inte riktigt gick i lås under inledningen av matchen var känslan att man inte stressade upp sig utan gnuggade på och till slut gav det resultat. Som helhet en bra genomförd match från Broberg sida, i ett ganska pressat läge tidigt på säsongen.

Nu kan vi ta sikte på fredag och hälsingederby mot Bollnäs på Sävstaås!