Match mot IFK Motala

Sur förlust i premiären

Publicerades den 29 oktober 2021 21:15

David Hansen    Hans Ivarsson

Hemmapremiär och första seriematchen på väldigt länge med publik. Väntan har varit lång och förväntningarna höga. Försäsongen har också varit helt ok för Broberg med förluster enbart mot de tippade topplagen. Därför kan det mycket besviket konstateras att kvällens seriepremiär inte gick som beräknat. Motala vann en match där slutresultatet skrevs till 3-5, där framförallt gästernas defensiv var en stor del i avgörandet.

Motala tog ledningen i matchen, men det var en kortvarig sådan. Broberg replikerade snabbt och gick även upp i ledningen. Innan 20 minuter var spelade stod det 3-1 och det var inte mycket som tydde på att det skulle bli annat än hemmaseger ikväll. Broberg förde spelet, hade mycket boll och kontrollerade det mesta på ett säkert sätt. Utan att veta den exakta matchplanen från tränare Skarps så är det väl inte en alltför vågad gissning att de flesta var nöjda vid ställningen 3-1.

Motala kom dock tillbaka. Både 3-2 och sedemera 3-3, en kvittering som kändes något orättvis då Broberg varit det bättre laget i den första halvleken. Utan att förringa Motalas insats, de gjorde det bra, så borde Broberg haft några bollars ledning i halvtid. Speciellt med tanke på flertalet farliga lägen som förtjänade ett bättre öde.

Den andra halvleken blev inte alls vad hemmapubliken hade tänkt sig. Matchbilden svängde och trots att Broberg hade väldigt stort bollinnehav, så var det Motala som stod för målen. Det är svårt att dra några generella slutsatser på varför, men det var uppenbart att Broberg inte fick ut de målchanser som borde ha genererats av bollinnehavet. Samtidigt försvarade sig Motala mycket bra och bjöd inga onödiga ytor till hemmalaget. Broberg, å andra sidan, borde kunnat ha varierat mer i sitt spel för att luckra upp Motalas försvar.

Ställningen 3-3 stod sig länge in i halvleken till dess att gästerna tog ledningen. Broberg hade som sagt mycket boll, men de verkligt farliga chanserna uteblev. I slutet av matchen kunde istället gästerna punktera till 3-5 och därmed inkassera segern.

Motala spelade efter sina förutsättningar, försvarade sig bra och kämpade för segern. Men det går ändå inte att komma ifrån, får Broberg till spelet såsom de kan så vinner de en sådan här match. Nu stämde inte allt till fullo ikväll, och mer än så behövs inte för att förlora en match i en förväntat jämn serie.

För Brobergs del är det chans till snabb revansch. Söndag mot Frillesås i Helsingehus Arena. Nya tag då!