Match mot Bollnäs GIF

Säker seger mot Bollnäs

Publicerades den 16 september 2021 22:20

David Hansen

Champions Cup, eller DM om du så vill, inleddes med en säker seger mot ärkerivalen Bollnäs. Broberg gick tillslut segrande och siffrorna skrevs till 1-5 efter att ha avgjort matchen redan i den första halvleken. Broberg kom ikväll till spel utan Adam Wijk och Martin Söderberg, som båda hade sjukdomssymtom. Men i övrigt ett ordinarie lag.

Broberg tog ledningen genom ett delikat lyft signerat Daniel Burvall Jonsson. ”Popa” lyfte till en fri Jonas Engström som kunde sätta inledningsmålet. Bollnäs kvitterade till 1-1 knappa tio minuter senare.

Men Broberg var det bättre laget och kontrollerade spelet på ett bra sätt. Ledningsmålet kom genom Jaakko Hyvönen på ett stenhårt skott efter dryga halvtimmen spelad. Strax därefter Jesper Öhrlund, som utökade ledningen. Och som inte detta vore nog svarade samme Öhrlund även för kvällens fjärde Brobergsmål, hans andra i matchen, precis innan halvtidsvilan.

Broberg hade kontroll över matchen och den andra halvleken blev snarare en transportsträcka till slutsignalen. Inget av lagen bjöd på någon större underhållning, och Bollnäs visade inga tendenser till att göra matchen spännande igen. Matchens slutresultat skrevs till 1-5 efter ett mål från Mattias Brolin Munther i slutet.

Det är alltid svårt att dra växlar på matcher så här tidigt på säsongen, men det såg onekligen stabilt ut ikväll. Bollnäs var egentligen aldrig nära att hota Broberg. Om det beror på laget, matchbilden eller mängden isträning får vara osagt, men det var en viss skillnad mellan lagen ikväll. Plus till flertalet spelare, men ett extra plus till Daniel Burvall Jonsson som stod för flera delikata passningar. Men han kan väl isen utantill i arenan i Edsbyn…

Resultatet innebär att Broberg spelar final mot Edsbyn på lördag kl 15.