Match mot Sandvikens AIK

Sandvikens hörnskytte fällde Broberg

Publicerades den 7 augusti 2021 16:09

David Hansen    Hans Ivarsson

Säsongens tredje träningsmatch resulterade i säsongens första förlust när Sandviken kom på besök till Helsingehus Arena. Motståndet var, åtminstone på papperet, betydligt tuffare än Tillberga och Rättvik som stått för motståndet i de två inledande matcherna. Gästerna kunde också vinna matchen, slutsiffrorna skrevs till 3-6 efter 0-4 i paus.

Pandemins restriktioner lättade något i början av sommaren, och snart väntas ytterligare lättnader. Som förening är det givetvis positivt att kunna hälsa våra trogna åskådare välkomna tillbaka, ikväll bestod skaran av ett drygt hundratal inklusive några gäster söderifrån i svart/vit halsduk.

Det var ingen tvekan om att det var Sandviken som var bäst i matchens inledning, ja till och med i hela den första halvleken. Brobergsbekante Linus Forslund inledde målskyttet efter dryga kvarten spelad, och kort därefter tilldömdes gästerna en straff. Men återvändaren Max Bergström i Brobergsmålet var säkerheten själv och kunde avvärja faran på ett betryggande sätt.

Sandviken fortsatte dock och Hannes Edlund, med fin assist av Dennis Henriksen, stod för 0-2. Två hörnmål, av totalt fyra i matchen, avslutade den första halvleken. Halvlekens sista hörnmål i det absoluta slutskedet innan vilan.

Den andra halvleken blev betydligt bättre sett med Brobergsögon. Om det berodde på ett bättre Broberg eller att Sandviken taktade av i sin ledning låter vi vara osagt. Eller den diplomatiska åskådaren skulle kanske hävda att det var en kombination. Nåväl, efter SAIKs 0-5 så tog Broberg steget in i målprotokollet. Först Jonas Engström efter en situation som lurade de flesta, och kvarten senare ett snyggt mål av återvändaren Jesper Öhrlund. Och strax därefter ytterligare ett mål av Jonas Engström, också på liknande sätt som lurade de flesta (var det medvetet eller blev det bara så, Jonas?).

Matchen avslutades med ett hörnmål från gästerna som spikade slutresultatet till 3-6. Det som kanske får anses som det negativa i matchen, mot Sandviken har man inte råd med att släppa in fyra hörnmål. Det positiva? En seger i den andra halvleken med 3-2.

Återvändare var det ja… Daniel Burvall Jonsson hade som vanligt en bra spelförståelse och styrde en del av spelet. Jesper Öhrlund visade energi och hunger samt svarade för ett snyggt mål. Och Max Bergström i målet visade sina kvaliteter framförallt vid straffräddningen.

Nästa match är den 16 september, DM (Champions cup) som i år spelas i Edsbyn. För motståndet svarar Bollnäs. Final alternativt match om tredjepris spelas 18 september.