Match mot Tillberga

Säker seger för Broberg i första matchen för säsongen

Publicerades den 28 augusti 2021 20:42

Hans Ivarsson    Hans Ivarsson

Träningsmatchen mot Tillberga inleddes med raggarbandy. Efter 15 minuter hade Broberg 3-0. 1-0 kom på ett tungt hörnskott av Erik Jonsson. 2-0 gjorde Jonas Engström, passning Adam Wijk, 3-0 Mattias Brolin-Munter.
Ett par minuter senare började Tillberga måla. 10 minuter senare var kvitteringen ett faktum. 3-1 var ett tvättäkta dretmål. 3-2 kom på en straff och om jag inte minns fel så var 3-3 efterspelet av en hörna.
Med c:a 30 minuter spelade av första halvlek började Broberg styra spelet. 4-3 gjorde Mattias Brolin-Munter. Med minuter kvar av första 45 passade Fritiof Hagberg Jonas Nygren som satte 5-3 vilket också blev halvtidsresultatet. Det jag, förutom målen, minns mest var Jonas Nygrens lek med bollen och några av Tillberga spelarna.
Tillberga orkade första 15 av halvlek 2 sen var det i princip Broberg resten av tiden. Man hade tålamod och utnyttjade hela planen. 6-3 gjorde Jonas Engström på pass av Adam Wijk, 7-3 Jaakko Hyvönen, passning Rasmus Linder. Hyvönen var framspelare vid 8-3, rakade in bollen gjorde Jonas Engström. 8-3 blev också slutresultatet. Vilket var i underkant. med tanke på hur dom sista 20 minuterna såg ut.
Lite om nyförvärven, Anders Erikanders hade bra driv i åkningen och satt sig säkert i respekt hos motståndarna. Daniel Burvall Jonsson såg till att leverera en hel del fina passningar. Jesper Öhrlund var duktig på att ställa till oreda vid Tillbergas uppspel. Vilket ledde till att Jesper vid åtskilliga tillfällen la beslag på bollen. Max Bergström var en säker sista utpost.