Match mot IK Sirius

Tungt efter första åttondelen

Publicerades den 26 februari 2021 22:39

David Hansen

Det verkar vila en förbannelse över Broberg på Studenternas IP i Uppsala. Inte heller idag lyckades ”Gurt” vara nära någon seger och hemmalaget vann komfortabelt med 8-2 efter 3-1 i paus. Ett resultat som gör att det krävs en rejäl upphämtning på söndag för att säsongen ska fortsätta.

Första halvlek påminde om flera första halvlekar tidigare i Uppsala. Broberg hade fört spelet stora delar och haft minst lika många chanser som hemmalaget. Men trots det var det alltså Sirius som stod för målskyttet. Fram till halvtimmen ungefär var matchen jämn och kanske till och med viss övervikt till Broberg. Åtminstone i bollinnehav. Sirius hade något färre målchanser, men den skillnaden att de gjorde mål på sina. Och hemmalaget gick också upp i en tvåmålsledning i paus, en ledning som lika gärna Broberg kunde ha haft sett till bollinnehav och målchanser.

Som bekant är detta en av två matcher där det totala resultatet räknas. Därför är det viktigt att hålla nere siffrorna även vid en förlust. Tillskillnad från en kvartsfinal där 8-2 eller 2-1 i förlust räknas lika, så räknas varje mål blytungt i en åttondelsfinal. Men visste Broberg om de förutsättningarna ikväll?

Något hårt uttryckt kanske, men det rasade iväg alldeles för enkelt i den andra halvleken. Sirius kunde göra flera enkla mål, och istället för att kämpa för att hålla nere siffrorna kändes uppgivenheten krypa närmare. Hemmalaget gick ifrån till hela 8-2 och är nu skyhöga favoriter för att gå vidare till kvartsfinalen. Men, och det är viktigt, det är inte kört. Vändningen mot stjärnlaget AIK visar till exempel att kapaciteten finns för en vändning även här. Men då krävs betydligt bättre insats än ikväll.

Retur på söndag i Helsingehus Arena. Det är ett tufft utgångsläge, men chansen finns!