Match mot IFK Vänersborg

Sviten håller i sig!

Publicerades den 3 januari 2021 20:30

David Hansen    Hans Ivarsson

Årets första match, men sviten från avslutningen av 2020 håller i sig. Broberg måste anses som ett av de hetaste lagen i serien just nu, då detta var sjätte matchen i rad utan förlust. Så efter den trevande inledningen av serien har Broberg verkligen hittat formen. Kvällens seger med 1-2 borta mot Vänersborg är yttererligare en i raden av positiva insatser.

Tråkigt… Ja, Vänersborgs spelsätt ikväll måste anses som tråkigt för ett hemmalag. De blå från Vänerns södra kust hade uppenbarligen satt matchplanen på att inte bjuda till en millimeter, vilket gjorde att Broberg stod både för bollinnehavet och det konstruktiva spelet. Men hemmalaget var alltså täta bakåt, och Broberg hade svårt att komma igenom centralt trots ett bollinnehav som var totalt överlägset. Och visst kändes det både konstigt och orättvist när hemmalaget tog ledningen med 1-0 i en halvlek där Broberg varit det bättre laget i en mycket tillknäppt match.

Andra halvlek påminde till stora delar om den första. Broberg förde spelet och Vänersborg satsade allt på försvaret. Visst, Vänersborg hade ett antal kontringar och var heller inte ofarliga samtidigt som Henrik Rehnvall stod för flertalet svettiga räddningar.

Broberg kvitterade efter en situation där laget hade flera bud på mål. Och till sist satte också de gula kvitteringen genom Jaakko Hyvönen. Ledningsmålet kom också, ett mål på hörna genom Adam Wijk. Och vips så speglade också resultatet matchen på ett bättre sätt.

Vänersborg låg på i slutet av matchen, men några jättechanser skapade inte hemmalaget. Broberg spelade med marginaler och tog inga större risker i sitt spel. Och laget kunde också fullt rättvist packa in två poäng i Lönns Buss norrut mot Söderhamn i en match som troligen inte kommer tillskrivas 2021 års största underhållningsvärde.