Match mot IFK Motala

Slutspelsplats säkrad i epilogen

Publicerades den 23 februari 2021 21:49

David Hansen    Hans Ivarsson

Den sista omgången hade allt! Spänning, målrikt och flera vändningar. Från hopp till förtvivlan och till hopp igen för många lag. Däremot matchen i Helsingehus Arena var en stabil seger för hemmalaget, som vann med 6-3. Motala slets ändå mellan hopp och förtvivlan genom matchtavlans resultat i Sandviken…

En avvaktande inledning mellan två lag som hade mycket att spela för. Inget av lagen ville bjuda det andra laget på något. Men efter kvarten spelad så lossnade det något, och då för Broberg. Laget inledde kvällens målskytte och gick upp i en 3-0-ledning och matchen var då under Brobergs kontroll. Motala reducerade strax innan halvtidsvilan, men känslan i halvtid var ändå att hemmalaget hade denna match i sina händer.

Men det kan gå fort i bandy och det fick vi inte minst erfara i fredags mot AIK. Men Broberg lät sig inte stressas och utökade ledningen till 4-1. En tremålsmarginal som stod sig matchen igenom där slutresultatet skrevs till 6-3. Tre av kvällens mål från Martin Söderberg, det lovar gott inför slutspelet!

Broberg hade allt i egna händer inför kvällen och tog också chansen att fixa slutspelsplatsen på egen hand. Motala däremot slets mellan hopp och förtvivlan. Om Sandviken skulle vinna sin hemmamatch mot Hammarby skulle det betyda att både Broberg och Motala skulle nå åttondelen. Och Sandviken fick också tidigt 3-0, men efter en snabb vändning av Bajen till 3-3 i början av den andra halvleken så följdes lagen åt med Sandviken i förarsätet och Hammarby kvitterandes strax därefter.

När slutsignalen ljöd i Söderhamn var Broberg såklart glada, och Motala hängde med sina huvuden i tron att Sandviken-Hammarby slutat 7-7. Men när Rasmus Forslund gjorde 8-7 med minuten kvar fick Motala helt plötsligt tillbaka sin slutspelsplats. Bra TV när Viktor Spångberg tog emot det beskedet i direktsändning… Kan vi gissa att Rasmus Forslund får något tack från Motalas spelarbuss ikväll?

Broberg laddar nu mot Sirius i en åttondelsfinal med hemmamatch på söndag, men dessförinnan en bortamatch på fredag. Det finns revansch att utkräva, då ”Gurt” knappast är nöjda med de två mötena i serien. Matchen spelas borta-hemma med UEFA-regler. Vid en ev. seger väntar Villa Lidköping i en kvartsfinal. Men först en öppen åttondelsfinal!

Huvudpartners

Samarbeten