Match mot Bollnäs GIF

Seger efter gastkramande avslutning

Publicerades den 22 december 2020 21:46

David Hansen    Hans Ivarsson

Två mycket viktiga poäng! Och Bollnäs är fortsatt utan seger i seriesammanhang i Helsingehus Arena! Två andra tänkbara rubriker till kvällens text. Broberg vann en mycket jämn och spännande match mot ärkerivalen Bollnäs med 4-3.

Den första halvleken var väldigt tillknäppt. Det var tydligt att de bägge lagen inte ville bjuda det andra laget på det minsta. Målchanserna blev då följaktligen mycket få och underhållningsvärdet var sparsamt. Caspher Ekström stod för gästernas inledningsmål efter kvarten spelad och Vadim Arkhipkin svarare för hemmalagets kvittering runt tjugo minuter senare.

Visst fanns det chanser utöver dessa två, men de var inte i överflöd. Halvleken var jämn och kanske med liten hemmafavör. Med betoning på liten.

Andra halvleken var inte gammal när Broberg för första gången i matchen tog hand om ledningen. Återigen var det ”duracelkaninen” Vadim Arkhipkin som stod för målet. Kvitteringen kom dock relativt snabbt, Patrik Nilsson på hörna.

Mattias Brolin Munther, en doldis i sammanhanget. Egentligen en spelare tänkt för Brobergs Div1-lag, men som fått flera chanser i A-truppen. Och som tack för det svarade han för ledningsmålet till 3-2, en ledning som kaptenen Magnus Fryklund knappa tio minuter senare utökade på en hörnretur.

Bollnäs satsade framåt och gjorde allt för att reducera och kvittera. Reducera lyckades man med, återigen genom Patrik Nilsson. Och slutminuterna var gastkramande. Bollnäs radade upp målchanser och hörnor, men dessbättre resulterade ingen. Visserligen hade hemmalaget också chanser att punktera matchen, men spänningen stod sig ända tills Vadim Arkhipkin i ett farligt anfall skapade en hörna. En hörna där domaren höll upp ett finger (ett skott, sedan är matchen slut) vilket betydde att matchen alltså var säkrad.

En otroligt viktigt seger och en speciellt positiv känsla att ta segern mot Bollnäs. Även om vi verkligen saknade att vara på plats ikväll (jo, hemsidans skribenter skriver också sina artiklar sett från skärmen för att minimera antalet personer som vistas på anläggningen) så är alltid en seger speciell mot ärkerivalen. En underbar kväll så här inför jul, som hade varit ännu bättre om vi hade fått fira tillsammans i arenan ikväll. Men den tiden kommer!