Match mot IK Sirius

Inte nära på ”Studan”

Publicerades den 30 januari 2021 19:41

David Hansen

Studenternas IP i Uppsala. Klassisk bandymark, men en arena där Broberg har haft svårt de senaste åren. Och historien skulle upprepa sig även idag när hemmalaget enkelt vann med 8-2 efter 3-1 i halvtid.

Det var väl inte så att Sirius spelade ut Broberg inledningsvis. Nej, de gula var inte sämre än Sirius men ändå stod det 3-0 till hemmalaget efter dryga kvarten. En mardrömsstart och långt ifrån första gången det sker mot just Sirius (skedde tex i båda matcherna förra säsongen). Särskilt tungt med det underläget såklart, när Sirius haft nära på full utdelning och Broberg ingen.

Broberg skulle dock hinna reducera strax därefter (Martin Söderberg) och Broberg hade en del chanser under den första halvleken. Men återigen, utdelningen uteblev.

Här skulle vi gärna vilja sluta skriva. För den andra halvleken var ingen positiv upplevelse alls. Broberg kan bättre än så här och stundtals såg det aningen lojt ut. Men även om det är rätt att vara kritisk mot dagens match, så måste ändå Sirius berömmas också. De var bättre än Broberg på det mesta sett över 90 minuter och vann fullständigt rättvist med tillslut 8-2.

En mycket viktig match väntar på måndag, Tellus hemma i Söderhamn. Då har vi redan glömt dagens match och gått vidare!