Match mot Vetlanda BK

Tung förlust i mörka Småland

Publicerades den 27 januari 2021 21:05

David Hansen

Vetlanda gick segrande ur kvällens gul/svarta möte med 7-3. Broberg gjorde inte den bästa insatsen och segern till hemmalaget får anses som rättvis.

Den första halvleken var definitivt inte Brobergs. En tillknäppt halvlek där de tre första målen kom på fasta situationer. Vetlanda tilldömdes straff efter knappa kvarten spelad, som Filip Bringe satte till 1-0. Vetlanda var det bättre laget, och därför kändes det aningen förvånande att ställningen kunde skrivas till 1-1 tio minuter från halvtidsvilan. En kvittering på hörna genom Martin Söderberg.

Kanske skulle Broberg få energi av kvitteringen i en halvlek där Vetlanda fört spelet. Men hemmalaget kunde istället utöka ledningen till både 2-1 och 3-1 innan halvtidssignalen ljöd. En första halvlek som Broberg inte alls kom upp i den nivå som kan förväntas av laget.

Det kan gå fort i bandy och plötsligt stod det 3-3 efter en stark inledning av Broberg i den andra halvleken. Vem kunde tro det i halvtid? Visst, Broberg hade inte imponerat i den första halvleken. Men desto mer hade de tagit tag i kommandot och spelat upp sig markant i den andra halvlekens inledning.

Tyvärr kom Vetlanda tillbaka i matchen och kunde rättvist också gå upp i en 7-3 seger. Hemmalaget var bättre ikväll och bortsett från den andra halvlekens inledning så måste ändå medges att Broberg kan betydligt bättre än vad de visade ikväll.