Tung förlust i Motala

Publicerades den 23 januari 2021 17:15

Anders Jansson

Dags för Broberg att kliva in i hetluften igen då, efter ännu ett långt matchavbrott. Denna gång mot Motala borta och för ovanlighetens skull verkade Motala bjuda på bra yttre förutsättningar. Broberg kom sånär med fullt lag, sånär som på Rasmus Linder, som saknades av oklar anledning. I Motala saknades Viktor Hulthammar och Niklas Ögren.

För Brobergs del blev det en stökig start på matchen. Två täta utvisningar i början av matchen gjorde att hemmalaget Motala kunde koppla ett litet grepp i inledningen. Men Broberg försvarade sig bra och Motala skapade inte så mycket annat än ett antal hörnor. Men man hade svårt att hitta in i rytmen offensivt efter dubbelutvisningen. Det dröjde till exempel ca 25 minuter innan Broberg vaskade fram sin första hörna i matchen.

Men det var i första hand två lag som säkrade defensiven och det var i stort sett endast hörnor som skapades. Och det var också på en sådan som hemmalaget tog ledningen. Efter en spelvariant kunde Albin Rohlén sätta 1-0, i den 35:e minuten. Några minuter senare ökade Motala på sin ledning till 2-0 när Jonas Enander lite för lätt fick bryta in i straffområdet och lyfta in bollen. Men trots en halvlek där det mesa hackat för Broberg fick Martin Söderberg sista ordet när han på högerhörna reducerade till 2-1. Ett mål som kändes viktigt! Sammanfattningsvis inte en särskilt stark halvlek från Broberg sida. Två tidiga utvisningar störde rytmen en aning och efter det kom man inte riktigt in i det.

Broberg fick inte heller den start man önskade på andra halvlek när hemmalaget ökade på till 3-1 omkring tre minuter in i halvleken. Men repliken kom snabbt. Adam Wijk lyfte fint till Söderberg, som tog ner och var iskall när han väntade och väntade och kunde sprätta in reduceringen i öppet mål. Knappt fem minuter senare fick Jonas Engström gyllene läge att kvittera, men träffade klockrent i stolpen med avslutet från högerläge. I 57:e minuten var det dags för kvitteringen också. Vadim Arkhipkin drev upp på vänsterkanten och Jaakko Hyvönen fångade upp bollen i straffområdet och dunkade in 3-3. Broberg var tillbaka målmässigt och spelmässigt hade man mer eller mindre tagit över också och det fanns bud på fler mål.

Omkring 65 minuter in fick Jonas Nygren bollen i bra läge på offensiv planhalva, vickade sig igenom men fick inte riktigt till avslutet som styrdes till hörna. Ett guldläge som nog borde betytt ledning för Broberg. Ännu tyngre kändes den missen när Motala kort därpå på nåt märkligt sätt lyckades få in 4-3. Ologiskt,sett till hur den andra halvleken så långt hade sett ut. Efter detta jämnade det också ut sig och stod och vägde. Broberg försökte flytta upp och skapade stundtals ett visst tryck. Motala drog på sig en utvisning med tio minuter kvar och Broberg försökte öka trycket framåt, medan Motala föll djupt och väntade på kontringslägen. I den 83:e tog Broberg timeout. Omgående efter timeouten lyfte JOnas Nygren perfekt fram till Jaakko Hyvönen som dock missade i friläget. Och i anfallet därpå kontrade Motala in 5-3. Psykologiskt tungt. Tyvärr kom också 6-3 på ännu en omställning. Denna gång via långt målvaktsutkast.

Nä, det blev inte bra det här. Efter en sämre första halvlek kom Broberg ut hetare i andra och trots att Motala tidigt i andra gjorde 3-1 kom Broberg tillbaka till 3-3 och hade ett klart spelmässigt övertag. Sen blev det avgörande att Broberg missade en högkaratig målchans och kort därpå kunde Motala turligt få in 4-3 och fick därmed en ledning att spela på. Sen upprepade sig den historien när Broberg inte utnyttjade ett friläge och Motala kontrade in 5-3. Sen kom också 6-3 i slutskedet som en naturlig frukt av att Broberg flyttar upp. Ingen toppinsats av Broberg men man vred ändå tillbaka och nog tyckte jag att man hade grepp om det hela vid 3-3. Men Motala har marginalerna med sig när man får med sig ledningsmålet i det läget och kan sen spela på ledning och dessutom kontra in ytterligare två mål. Men över 90 minuter är det inte tillräckligt påkopplat från Brobergs sida.