Match mot Hammarby IF

Surtorsk de luxe

Publicerades den 5 februari 2021 22:33

David Hansen

”Tillfälligheternas spel” var en skiva av Tomas Ledin. Men något som även kan beskriva kvällens match mellan Broberg och Hammarby, en match som också skulle kunna betecknas som ”svängig”. Tillslut var det Hammarby som avgick med segern i en match som kunde slutat precis hur som helst, och då menar jag verkligen precis hur som helst. Slutresultatet skrevs till 5-6.

Hammarby chockstartade och tog ledningen när inte ens minuten var spelad. En chockstart som de flesta, inklusive Broberg, inte hade räknat med. Bortalaget hade även något bud på att utöka sin ledning. Men ju mer klockan tickade, ju mer svängde matchen över till Broberg. Broberg kvitterade, tog ledningen och utökade den. Två gånger dessutom. Visst hade Hammarby också sina chanser, men Broberg var bättre och ledningen med 4-1 i halvtid var inte orättvis. Hammarby lär inte vara nöjd, och ”Gurt” kunde med tillförsikt se fram emot en andra halvlek.

Hammarby hade alltså chockstartat den första halvleken, och deras andra halvlek var betydligt bättre än den första. Laget hade bestämt sig för att inte ge upp matchen och de kunde reducera två gånger så ställningen var 4-3. Dessutom hade de bud på en kvittering…

Men Broberg, när laget verkligen var i brygga, tog sig samman och utökade sin ledning till 5-3. Och genast kändes allt mycket bättre igen. Men Hammarby gav inte upp, och tillfälligheter kombinerat med bra Hammarbyspel samt viss oskärpa i hemmalaget möjliggjorde en scenförändring på resultattavlan.

Gästerna reducerade, kvitterade och tog också ledningen i matchens absoluta slutminuter. En vändning få hade räknat med och som verkligen är definitionen av ordet ”surtorsk”. För en surare förlust än så här blir det inte, speciellt inte när laget på andra sidan konkurrerar om samma placeringar i tabellen.

På söndag väntar kanske årets tuffaste bortamatch när Broberg åker ner till Lidköping för möte mot Villa. Men ingenting är omöjligt!