Match mot Tellus

Revansch på Tellus

Publicerades den 1 februari 2021 21:13

Anders Jansson    Hans Ivarsson

Det blev revansch mot Tellus när Broberg bröt förlustraden, med en säker seger med 10-4. Sju olika målskyttar med Martin Söderberg som tremålsskytt och Rasmus Linder tillbaka efter sjukdom. Och Oscar Larsson gjorde sitt första elitseriemål.

Efter en trist svit med tre raka bortamatcher och lika många förluster, mot helt fel lag, har Broberg halkat nedåt i tabellen. Men det extremt täta matchandet fortsätter, detta är det fjärde matchen på tio dagar och det fortsätter med ytterliggaer tre matcher på kommande sex dagar. I kvällens tidigare uppskjutna match mot Tellus var det dags att försöka komma tillbaka till vinnarspåret igen och samtidigt också försöka få revansch på Tellus efter den snöpliga förlusten senast. Laget var inför match oförändrat sånär som på att Mattias Brolin Munther kom in istället för Jesper Thyrén. Trodde jag. Men det visade sig att Rasmus Linder lite överraskande var tillbaka i laget och Jaakko Hyvönen utgick istället.

Hemmalaget startade något avvaktande och det var Tellus som tidigt skapade en hörna och kort därefter hade man ett bra skottläge central i banan, där skottet inte blev särskilt välriktat. Broberg första riktigt heta målchans fick Vadim Arkhipkin i den nionde minuten men lyfte bollen tätt utanför i centralt läge. Nån minut senare hittade Arkhipkin in till Söderberg som drog på volley, tätt utanför även denna gång.  Om det volleyavslutet gick utanför så gick nästa i mål. Jonas Engström flippade in till Martin Söderberg drog till på volley och hittade maskorna denna gång. Jag har tappat räkningen, men Söderberg har nog kommit upp i omkring 15 mål i den stilen nu. Otroligt säker på att hitta målet med volleyträffar. Detta i den 13:e minuten. Rasmus Linder blev kort därpå ”trippad” långt inne i straffområdet, men fick frislag utanför. Ännu en sånt märkligt, uteblivet straffdomslut.

Tellus inledde piggast men vi det här laget hade Broberg tagit över taktpinnen allt mer. I den 22:a minuten betalade det sig när Fritiof Hagberg serverade Martin Söderberg med en smörgås i djupet och den senare kunde kallt rulla in 2-0. Och det ramlade på ytterligare när Rasmus Linder hittade Jonas Engström som kunde skicka in 3-0 i den 25:e minuten. Knappa halvtimmen in blev Fritiof Hagberg tacklad och liggande, och klev också av. Domaren visade det röda kortet till gästernas Alexander Heinhagen. Ett domslut som kändes tufft. Visst att Heinhagen kanske släpade benet en aning, men spontant kändes det röda kortet hårt dömt. Hagberg kom lyckligtvis tillbaka i spel relativt snabbt.

Gästande Tellus uppförsbacke blev dock brantare i och med det röda kortet och en man kort resten av matchen. Broberg hade således rätt bra kontroll på händelserna och kunde också göra 4-0 när Vadim Arkhipkin petade in bollen efter ett fint anfall, som nästan såg ut rinna ut i sanden. Trots att detta mål kom i den 43:e minuten hann ändå Tellus med en reducering, genom Pontus Nordenfors, på retur från Henrik Rehnvall efter ett frislag.  Sammantaget en halvlek där Tellus startade piggast men Broberg växlade upp och tog över efter 10-15 minuter och gick till paus med en rätt tydlig ledning. En godkänd halvlek även om det inte blixtrade. Halvlekens höjdpunkt var nog Adam Wijk kroppsfint innan 4-0 som lurade upp Tellusbacken till korvkiosken.

Andra halvlek inleddes med en tiominutare för hög klubba på Edvin Wigren. Efter detta följde en hörna för Tellus som såg ut att gå i stolpen. Kort därpå kom hittade Adam Wijk över till Jonas Nygren som kom loss på högerkanten och lossade ett skott som letade sig in vid Jacob Knutssons första stolpe till 5-1. En bra aktion från Nygren sida men samtidigt en liten tavla från gästernas målvkat, som möjligen var lite skymd. Ett par minuter senare reducerade Tellus, återigen genom Pontus Nordenfors, denna gång välidgt snyggt frispelad av Mikael Jakobsson. I denna period var det tätt på given och i 53:e minuten läste Rasmus Linder en farlig passning på Tellus planhalva, snappade upp bollen och rullade in 6-2. Klockan tickade bara ytterligare ett par minuter innan också 7-2 kom efter ett centralt avslut från Martin Söderberg och Broberg hade gjort tre mål på ganska exakt fyra spelade minuter.

Efter det föll Broberg tillbaka lite och, som det kändes, slappnade av en aning. Det dröjde heller inte länge innan Tellus reducerade genom Martin Krigh i den 63:e minuten. Och kort därefter kom också en timeout från hemmalaget för att prata igenom återstående del av matchen. Ett par minuter efter timeouten droppade Erik Jonsson in Jonas Nygren, som sköt en boll som efter minst två styrningar på Tellusförsvarare letade sig in i mål till 8-3. Målet gick också till protokollet som ett självmål. I den 77 minuten testade Broberg en hörnvariant, där Knutsson i gästernas mål gjorde en kanonräddning. I det följande anfallet gjorde också Henrik Rehnvall en fin skridskoparad, men Marcus Magnusson kunde slå in returen i öppet mål, till 8-4. Matchen avslutades med att Broberg gjorde både 9-4 och 10-4. Först genom Erik Jonsson som lossade sin tunga slägga från långt håll, rakt upp i nättaket. Och till sist också 10-4 genom Oscar Larsson som var påpassligt framme och lyfte in returen efter Rasmus Linders avslut. Därefter hände inget mer av värde.

En skön seger för Broberg när man kom tillbaka till hemmaplan efter tre raka bortaförluster. En klart godkänd insats av Broberg. Inte blixtrande men det var trots allt en helt ohotad seger i slutändan. En klar fördel förstås att få vara en man mer en stor del av matchen, men samtidigt hade man redan ledningen med 3-0 när det röda kortet visades upp. Ett rött kort som blir omdiskuterat. Med all rätt ska sägas, då det var ett väldigt hårt dömt matchstraff, för att uttrycka det diplomatiskt. Broberg svackade ner lite i mitten av andra halvlek men tog timeout och snäppte upp det hela lite igen. En skön och viktig seger inför fortsättningen med täta matcher. Närmast på onsdag rullar det vidare med match mot Västerås hemma i Helsingehus arena.