Match mot Sandvikens AIK

Stark upphämtning efter mardrömsinledning räckte inte…

Publicerades den 5 januari 2021 21:30

David Hansen    Ingemar Persson

De brutna trendernas match. Sandviken kom från en svit utan seger, och Broberg hade en fin svit utan förlust. Allt skulle därmed tala för ytterligare en Brobergsframgång? Nåväl, det är ju Sandviken i Göransson Arena vi talar om och det är en match som Broberg haft svårt för genom åren. Och dessutom en match två dagar efter dagsturen till Vänersborg…

Broberg fick en chockinledning. Bussens motor hade knappt hunnit kallna innan det stod 3-0 på matchtavlan. Dessa mardrömsstarter har Broberg varit förskonade från de senaste matcherna, men idag var det tyvärr ett faktum. Men, stor heder till laget som verkligen inte gav slaget förlorat på något sätt. Och efter en bra period i matchen stod det helt plötsligt 3-3. En spelare som ska ha mycket cred för denna upphämtning är Jonas Engström, då han gjorde två av dessa mål och spelade fram till det tredje. Kvitteringsmålet ja, där stod namnen Nygren för ett delikat förarbete.

Sandviken återtog kommandot och gick åter upp i ledningen. 5-3 kunde hängas upp på matchtavlan innan halvtidssignalen ljöd. Lite tråkigt kan tyckas, då upphämtningen från 3-0 till 3-3 blev mindre i betydelse.

Den andra halvleken blev inte alls lika målrik som den första, men ändå inte i närheten av den tillknäppta historia som bevittnades i Arena Vänersborg för några dagar sen. Halvleken slutade 1-1 och matchen följaktligen 6-4.

Nej, det var långt ifrån en plattmatch eller dålig insats. Visst, det kanske inte var supernära poäng men Broberg gjorde ändå en fullgod insats. Det mest positiva är att laget visade tydlig moral och hämtade upp 3-0 till 3-3 och Sandviken blev något skärrade. Det negativa, det får väl ändå vara inledningen då.

Jaakko Hyvänen utgick i dagens match med en känning i en ljumske. Det låter från Brobergslägret inte som något jätteallvarligt, utan mer som en försiktighetsåtgärd.

Ny match på fredag hemma i Helsingehus Arena. Då ska det utkrävas revansch på Tellus!