Seger i Gubbängens matinéföreställning

Publicerades den 28 december 2020 17:40

David Hansen    Hans Ivarsson

Elitseriebandy kl 14 en måndag?!? Ja, det är väl synd att säga att allt är som vanligt denna säsong, så varför inte? Sanningen bakom den udda matchtiden är dock att Stockholm Stad valt att stänga ner Zinkensdamms IP av smittskyddsskäl, vilket leder till brist på tider i Gubbängens bandyhall. Tellus hade också hemmamatch idag, och fick tiden kl 19 (men en match som ställdes in p.g.a Covid-smitta).

Nåväl, inte optimalt för Broberg kanske som spelade den senare tiden på annandagen och den tidigare idag. Och matchens inledning var kanske inte heller den mest intensiva. Lagen kände på varandra och framförallt Hammarby ville inte bjuda upp till någon större underhållning. Broberg försökte att skapa, men Hammarby var mycket täta i försvaret. Ledningsmålet togs av hemmalaget på hörna och kvitteringen efter en halvtimme. Det var inte så mycket mer att orda om den första halvleken än så i en relativt händelsefattig batalj.

Den andra halvleken blev väl inte heller någon propaganda heller, åtminstone inte till en början. Hammarby återtog ledningen med 2-1, en ledning som skulle stå sig mycket länge. Om man tittar på Elitrapports matchlogg så står de sista fem minuterna (plus tillägg) för ungefär hälften av matchens händelser. En bild som inte är alltför missvisande.

Det var faktiskt först på slutet som det började bli riktigt intressant, sett med Brobergsögon. Broberg var absolut inte i spelmässigt underläge i matchen, men det var i slutet som det spelmässiga övertaget (som Broberg haft under stora delar av den andra halvleken) gav resultat även i målprotokollet. Svenne Olsson begärde en Timeout i syfte att jaga en kvittering. Men innan den hann verkställas hade kvitteringen redan kommit så den ursprungliga plan Olsson hade fick revideras något.

Broberg, laget som spelat flest oavgjorda matcher i serien hittills, såg ut att gå emot en ny oavgjord match. Men ledningsmålet till 2-3 kom och när Jaakko Hyvönen satte 2-4 på straff var matchen punkterad! Trodde vi…

Det blev trots allt spännande till slut när Hammarby reducerade till 3-4 och dessutom på en hörna gavs läge till kvittering. Men Broberg höll emot och kunde inkassera två mycket viktiga poäng i den täta tabellen.

Ny match dagen före nyårsafton hemma mot Frillesås. En match som normalt skulle kunnat marknadsföras med ”Inled nyårsfirandet med oss”. Men tyvärr, vi får fortsätta sitta framför skärmarna och tänka oss att vi är på plats i arenan. Och 2021 ska vi väl få gå på bandy igen!!