Match mot Sandvikens AIK

Delad pott i annandagsderbyt

Publicerades den 26 december 2020 22:15

Anders Jansson    Ingemar Persson

Det blev delad pott i klassiska annandagsmatchen mot Sandviken. En match som hade nästan allt, utom en segrare och en stor publik.

Annandagsmatch utan publikfest. Kan det egentligen bli nåt av det. Jo, det kunde det. En väldigt energisk match skulle det visa sig och man drömde om hur energiskt det skulle varit med fullproppade läktare. Broberg mönstrade samma manskap som senaste matchen. Alltså ännu ingen Martin Söderberg i laget. Sandviken var i avsaknad av Albin Bjerkegren och Joakim Bergman.

Matchen började frejdigt och inom loppet av några minuter hade vi redan haft ett par bra chanser, och bra räddningar. Framförallt från Henrik Rehnwall som räddade ett tidigt friläge. I den sjunde minuten smackade Erik Jonsson in 1-0 som förstaskytt på högerhörna. Gästerna kvitterade några minuter senare genom Lucas Widman efter att SAIK fångat upp en snedpassning. Det dröjde ganska exakt två minuter innan hemmalaget tog tillbaka ledningen när Adam Wijk klippte till med sitt slagskott i taket, på hörna från vänster. Därefter dröjde det innan nästa mål kom. Men chanser saknades inte. Broberg hade ett par frilägen som man inte lyckades utnyttja och det som framförallt fastnade var Adam Wijks magisk djupledspassning till Jonas Engström, som dessvärre prickade ribban i friläget. Även Sandviken hade sina chanser. Men det var först i den 39:e minuten som Sandviken gjorde matchens nästa mål, till 2-2. Målskytt den gången Linus Forslund, helt frispelad. Och likaläget stod sig till halvtid. Och det kan nog bedömas som ganska rättvist sett till matchbilden. Det var en ganska händelsrik halvlek. Broberg lyckades bra med defensiven och var hela tiden väldigt snabba tillbaka på rätt sida när man tappade boll. Vid några tillfällen fick Sandviken spela lite väl mycket inuti hemmalaget men då stod Henrik Rehnwall stabilt som sista utpost. Offensivt var det full laddning för det mesta och många chanser till fler mål, kanske främst för hemmalaget.

Andra halvleken var inte mindre dramatisk. Drygt tio minuter in i halvleken tog Broberg tillbaka ledningen när Adam Wijk fångade upp Jonas Nygrens passning, som letade sig genom hela straffområdet, och rullade in 3-2. Sandviken kvitterade omkring tolv minuter senare efter ett oluckligt utkast från Henrik Rehnwall, rakt i gapet på Hannes Edlund som spelade fram Daniel Berlin till målet. Men hemmalaget återtog ledningen per omgående när Jonas Nygren dunkade upp en högerhörna i taket, för ovanligehetens skull som fjärdeskytt. I den 78:e minuten kvitterade Sandviken efter en märklig situation där ena assisterande domaren väldigt  tydligt dömde bort målet, men efter lite konferens godkändes det trots allt. Och det var väl inte helt självklart, för att uttrycka sig diplomatiskt. Minuten senare fick dock Broberg ett gyllene läge att ta tillbaka ledningen när Erik Jonsson fick ladda från straffpunkten. Men inte bättre än att Joel Othen kunde rädda. Resultatet 4-4 stod stod sig sedan till slutsignalen. Dessförinnan fick vi se en massa drama, känslor och också ett rött kort för gästernas Oscar Stadin. Ytterligare ett domslut som kanske inte var helt självklart, för att återigen vara diplomatisk.

På det hela taget ett ganska rättvist resultat, även om det kändes som att vi kanske borde spikat igen det hela. Rolig match med oväntat bra energi på plan och på läktaren. Man bara drömde om hur det skulle varit med fullspikade läktare. Men det var en härlig och händelserik match.