Tung förlust mot Tellus

Publicerades den 11 december 2020 21:20

Anders Jansson

Det blev en blytung förlust borta mot Tellus trots ledning med 2-0.

Veckans andra match av totalt tre innebar besök i Gubbängens hall för första gången och möte med Tellus. Två lag som inför match var utan seger. Broberg aviserade en laguppställning utan skadade Martin Söderberg, Jesper Thyrén och Patrik Backman, där det tidigare under dagen blev klart att han också flyttar hem till Finland igen. Utanför truppen också Oscar Larsson och William Larsson.

Matchen hade bara blivit drygt fyra minuter gammal när Jonas Engström snappade upp ett misslyckat skott och blev helt ren mitt i slottet. Engström sprättade in 1-0 men förvirring uppstod när Tellus startade en omställning och linjemannen pekade på hörna. Bollen var dock klart i mål och efter lite konversation dömdes också korrekt mål. Kort stund senare blev Vadim Arkhipkin framspelad fint men blev upphakad med straff som resultat. Erik Jonsson tog återigen hand om straffen men slog den dessvärre rakt på målvakten men fick med sig en hörna från vänster. På hörnan var det dags för Jaakko Hyvönen att ännu en gång presentera sig och sin slägga till skott när bollen satt stenhårt i taket. Broberg fortsatte trumma på och skapade målchans i stort sett i varje anfall och klev ganska högt och stressade hemmalaget och vann ofta tillbaka boll tidigt. Hemmalagets målvakt storspelade dock och höll siffrorna nere.

Broberg kunde inte öka på målskörden trots kraftigt övertag och i samband med en utvisning kom det av sig en aning och Tellus kunde istället reducera på hörna. En hörna som Henrik Rehnwall var på men inte kunde hålla. Och därmed var det match igen, i en tillställning som så långt hade varit ganska ensidig i Brobergs favör. Broberg hade inte samma tryck under den avslutande kvarten och Tellus fick istället mer av bollhållningen. Men 2-1 till Broberg stod sig till halvtid. Broberg första halvtimme var väldigt frejdig offensivt och chanser skapades i så gott som varje anfall. Efter den tidiga ledningen lyckades man ju dock inte peta in nån mer boll trots skarpa chanser. Och då är det aldrig längre än ett hörnmål bort för att skapa nerv vilket Tellus visade. Sammantaget kan väl sägas att Broberg borde haft en större ledning efter den första halvleken.

Den andra halvan inleddes med att Broberg på nytt skapade en högkaratig målchans när Jonas Nygren styrde från nära håll men hemmalagets målchans var återigen med på noterna. Lite rörigt med utvisning för vardera lagen därefter innan Jonas Nygren blev nerdragen efter en hörnvariant med straff som följd. Jaakko Hyvönen fick förtroendet igen men brände dessvärre även han och även om det också var nära på returen var ställningen oförändrad även efter detta. Halvleken lunkade på och visst hände det grejer men känslan var att det var lägre kvalité och mer krampaktigt. Med den känslan kom också en kvittering för Tellus, även denna gång på hörna. Och en match som väl kanske borde varit mer eller mindre avgjord efter 25 minuter var nu helt vidöppen. Broberg pratade ihop sig under en timeout med 10 minuter kvar bara för att direkt efter se Tellus fullborda sin vändning och göra 3-2 genom Tobias Björklund. Broberg kunde efter detta inte åstadkomma en kvitteringen och det blev således en extremt tung förlust. Och Broberg är fortfarande utan seger.

Ja, inte helt lätt att veta vad man ska säga här. Broberg startar starkt och radar upp målchanser och är överlägsna under den första halvtimmen. Men man kommer bara ifrån den första halvleken med ledning 2-1. En ledning som absolut borde varit större. Den andra halvleken däremot blev alltmer krampaktig ju längre den gick och det hela slutade alltså med att Tellus vände på steken och vann med 3-2. Och Broberg tappade båda poängen och som det såg ut tappade man också Jonas Nygren som utgick i slutet av matchen efter en tackling. Man borde skaffat sig ett större målmässigt övertag i den första halvleken. Men även om man inte gjorde det så borde man kunna förvalta en till synes stabil ledning med 2-0 mot Tellus bättre. Men kanske lyser det igenom ett lite stukat självförtroende efter en lång svit utan seger.