Match mot Vetlanda BK

Återigen oavgjort i målrik match

Publicerades den 27 november 2020 21:30

David Hansen    Hans Ivarsson

Broberg och Vetlanda, två lag som varit relativt jämna varandra under många år. Så även ikväll. Matchen slutade 6-6 efter en sen kvittering från Martin Söderberg på straff i matchens absoluta slutskede.

Broberg tog ledningen, redan efter några minuter hade Martin Söderberg satt ettan. Men därefter tog Vetlanda över taktpinnen och kunde gå upp i en tvåmålsledning. Broberg hade inte gett upp matchen, och kunde kvittera efter dryga halvtimmen spelad. Men gästerna återtog ledningen strax därefter, och 3-4 blev även halvtidssiffrorna.

Den första halvleken var nog publikens (framför TV och datorer) underhållning, men tränarnas gråa hår. En glad bandy med många chanser för båda lagen, men inte det bästa försvarsspelet som Bandysverige skådat. Vilket bekräftas i sju mål på 45 minuter.

Den andra halvleken blev något mer kontrollerad än den första, men långt ifrån tillknäppt. Broberg agerade tidigt och kvitterade till 4-4. Men precis som vid kvitteringen till 3-3 så svarade Vetlanda snabbt och återtog ledningen. Vetlanda kunde denna gång också utöka ledningen till 4-6 och såg ut att kunna gå emot segern.

Broberg lyckades sätta 5-6 i något som får anses vara kvällens bandygodis.Jonas Engström fri framför mål gjorde enkelt 5-6 efter ett fint förarbete från Rasmus Linder. Rasmus som för övrigt stod för en mycket stark insats ikväll. Och efter reduceringen fick de gula energi igen.

Tiden rann iväg och med enstaka minuter kvar fick Vetlanda en hörna. En misslyckad sådan så tillvida att Martin Söderberg kunde stjäla bollen och kontra. Målchansen för Söderberg blev så farlig att Albin Rehnholm i Vetlandaförsvaret ansåg att det krävdes bentackling för att avvärja faran. Straff till Broberg och det sista som skulle ske i matchen.

Men på straffpunkten behöll han kylan och gjorde sitt jobb, Martin Söderberg. Även om ett helt lags press över chans till poäng låg på hans axlar, så satte han straffen stensäkert. Hade det varit publik i arenan ikväll hade antagligen decibelmätaren gått från 0-100 på någon millisekund…

Matchen slutade alltså 6-6 och Broberg fick återigen en poäng efter en sen kvittering. Och sett ur det perspektivet kan man vara glad över en poäng och att laget ännu en gång visade moral och vägrade ge upp trots underläge. Jo, även om det mycket väl kunnat bli seger idag så är det nog ändå svårt att klaga alltför mycket över denna poäng.

Nya tag nästa vecka, säsongens första Hälsingederby. Edsbyn-Broberg.