Match mot IK Sirius

Tung förlust i premiären

Publicerades den 20 november 2020 21:38

Anders Jansson

Det blev förlust i premiären mot Sirius. Ledning med 3-1 tappades till förlust, 3-6.

Välkommen till säsongen 20/21. Den märkliga säsongen har då startat även för Brobergs del. Med tomma pinnstolar på läktaren. Känslan är märklig, bara en sån sak som att sitta hemma och se en premiär på hemmaplan. Det har ju aldrig hänt, tror jag. Nåväl, en lång och stökig försäsong för Brobergs del med skador och frånvaro. Sportsligt dock en ganska bra försäsong. Inför kvällen premiär var aviserat att vi skulle sakna Hampus Lindén, Tatu Ässämäki, Patrik Backman och Erik Jonsson. Vi saknade dessutom Robin Redin och Jonas Engström skulle det visa sig. Sex man på frånvarolistan alltså. Inlånade Anders Erikanders från Rättvik bildade väldigt nykomponerad backlinje med comebackande Magnus Fryklund och Jesper Thyrén. Hand upp den som trodde på den backlinjen för några månader sedan.

Starten av matchen var från hemmalagets sida en aning försiktig. Det var Sirius som klev en aning högre och vaskade tidigt fram nån halvchans. Men det var hemmalaget som spräckte målnollan. Och det var ingen bagatell som noterades i målprotokollet. Martin Söderberg avancerade centralt och avlossade en bomb från långt håll som landade tungt i nättaket bakom Anton Andersson i gästernas mål. Matchen var här drygt fyra minuter gammal. Innan tio minuter var spelade hade man också ökat till 2-0, denna gång genom Fritiof Hagberg. En stökig situation framför mål som föranleddes av fint samspel mellan Hagberg och Linder. Fortsatt efter detta var det Sirius som skapade de flesta chanserna under de inledande 20 minuterna. Broberg jämnade ut detta under halvlekens andra halva och skapade en del högoktaniga chanser. Men det dröjde till den 45:e innan nästa mål kom och då var det bortalaget som reducerade, trots två man mindre på banan. Halvtid med ledningen 2-1 för hemmalaget. En halvlek som kändes som en typisk försäsongshalvlek. Ganska svagt tempo och strukturella brister.

Andra halvlek startade således Broberg med två man mer på banan och efter ett inledande tryck kunde man också utnyttja övertaget och brotta in 3-1, genom Martin Söderberg. Därefter var det lite slut på det roliga. Hemmalaget blev en aning passiva och det var Sirius som fick ta över kommandot. Den riktiga biljetten in i matchen fick man dock efter en, diplomatiskt uttryckt, tveksam straff som man reducerade på. I strid ström kom sedan ytterligare tre mål för gästerna och helt plöstligt stod det 3-5 på resultattavlan. Det tog elva minuter från 3-1 till 3-5 och timeout för hemmalaget kom som ett brev på posten. Men Broberg hade inte kraft att hämta sig från detta. Även om det blev mer energi i offensiven räckte det inte. Chanser fanns, Söderberg träffade insida stolpe bland annat. När sedan Vadim Arkhipkin blev fälld i straffområdet i den 88:e minuten, men den givna straffen uteblev och Sirius sedan kunde kontra 3-6 var det helt avgjort.

Sammantaget en inte särskilt lyckad premiär från hemmalaget. Varken resultatmässigt eller prestationsmässigt. Det är väl egentligen på intet sätt en orättvis seger för Sirius. Känns som man är hetare större delen av matchen och i synnerhet i andra halvlek. Broberg får inte till det och känns lite energilösa. Kanske går man hårt på vissa, med tanke på att många mer eller mindre är borta. Henrik Rehnvall är den som mest kommer undan med hedern i behåll, trots sin långa skadefrånvaro. Nä, bara bryta ihop och komma igen.