Match mot Ljusdals BK

Träningsmatch Broberg-Ljusdal

Publicerades den 16 oktober 2020 01:25

Hans Ivarsson    Hans Ivarsson

Märktes att det var en träningsmatch. Lågt tempo till en början och därav lite trassel med passningarna. Ljusdal tog ledningen redan i den tredje matchminuten, detta på en hörna inslagen av Marcus Öhman. Ett resultat som stod sig till matchminut 18. Då kvitterade hemmalaget på en hörna signerad Adam Wijk. Sex minuter senare återtog Ljusdal ledningen. Och ökade på till 1-3 efter drygt 29 minuter. Inte så att det saknades chanser för Broberg att ta ledningen efter 1-1. Det som saknades var effektivitet. Men med c.a fem minuter kvar av första halvlek så var både tempo och effektivitet på plats för Broberg. 2-3 gjorde Jaakko Hyvönen på pass av Rasmus Linder, Samme Linder passade även till Wijks hörmål. 3-3 gjorde Martin Söderberg, assist Fritiof Hagberg. 4-3 målet gjorde Jonas Engström, assisterad av Jaakko Hyvönen. Och 5-3 gjorde Martin Söderberg, assisten stod Vadim Arkhipkin för. Att det kan gå fort i bandy visade hemmalaget.
Andra halvlek hann bli fem minuter gammal innan det målades. Var bortalaget som  krympte avståndet till ett mål. Broberg skapade väl en del halvchanser men det dröjde till den sjuttiofjärde minuten innan man ökade på ledningen. Var Vadim som var framme på en hörna. Och 7-4 lät inte vänta på sig så länge, tre minuter senare gjorde Mattias Brolin Munther 7-4. Två minuter senare vart det livat värre alldeles i närheten av undertecknad. Vad som var upprinnelsen till skärmytslingen vet jag inte men det fylldes på med folk. Det hela slutade med att två från varje lag fick uppsöka botbänken för olämpligt uppträdande. Sista målet stod Ljusdal för. En rättvis seger för hemmalaget som bitvis visade skillnaden mellan elitserien och allsvenskan.