Match mot Bollnäs GIF

Välförtjänt seger för Broberg i Champions Cup/DM

Publicerades den 10 september 2020 22:24

Hans Ivarsson    Ingemar Persson

Broberg vann Champions Cup/DM finalen mot Bollnäs. Ett Bollnäs som besegrade Edsbyn i torsdags. Byn saknade dock en del ordinarie spelare.

Bollnäs inledde med hög press men Broberg stod emot. I den 17:de spelminuten tog Broberg ledningen genom nyförvärvet Patric Backman. 7 minuter senare ökade Broberg på till 2-0, målskytt Jonas Engström, detta efter en fin assist av Adam Wijk. 2-0 stod sig halvleken ut men Bollnäs saknade inte chanser. Henrik Rehnvall stod dock för några kvalificerade räddningar. En kort summering av de första 45 är att Broberg var effektiva när lägena dök upp medan Bollnäs inte lyckades måla på sina chanser.
Samma höga press av Bollnäs i inledningen av halvlek 2. Men utdelningen uteblev. Och först när Broberg gått fram till 5-0 kom en reducering som mest kändes som ett tröstmål. Trean och fyran gjorde Jonas Engström. Assisterad av i tur och ordning av Vadim Arkhipkin och Martin Söderberg. 5-0 var ett självmål. Reducering 2 kom även det efter en hörna och samma målgörare även då, Samuli Helavuori. Gav lite nerv i matchen och Bollnäs försökte jaga hörnor. I minut 76 bytte Broberg målvakt och jag hoppas att det bara var av säkerhetsskäl. Rehnvall stoppade rätt mycket i både halvlek 1 och 2, med god hjälp av försvaret bör tilläggas. Hampus Lindén gjorde bra ifrån sig när han tog över målvaktsposten och kan inte lastas för det insläppta hörnmålet.. Broberg kostade på sig en straffmiss men i matchens sista minut spikade Adam Wijk slutsiffrorna till 6-2. Detta på ett patenterat slagskott på hörna.

En kort summering. Att Broberg haft fler träningstimmar på stor plan stod klart. Passningar och tempo var högre än det Bollnäs mäktade med. Nåt besöken på botbänken gav belägg för.
En odiskutabel finalseger för Broberg. Extra kul var det att se så många fina passningar och tjusiga mål.