Match mot Sandvikens AIK

Segertåget på försäsongen…

Publicerades den 15 september 2020 21:53

David Hansen

Tätt på given, ny match igen. Ja, knappt har väl tröjorna från helgens DM-matcher hunnit tvättas och torka innan det var dags för kvällens match mot Sandviken. Broberg håller sin fina försäsongssvit och stod för femte raka segern.

Broberg kom till spel utan ett antal viktiga spelare. Henrik Rehnvall är skadad, så Hampus Lindén vaktade målet. Även Jonas Nygren och Tatu Ässämäki saknades liksom Robin Redin. Anders Erikanders, lån från Rättvik, fick återigen chansen att ta på sig den gula tröjan.

Matchens första halvlek var knappast något som det kommer skrivas många rader om när säsongen ska summeras. Lågt tempo kombinerat med få händelser. När halvtidsvilan kom och de 50 åskådarna kunde gå ut i värmen, ledde gästerna med ett mål.

Andra halvlek blev något mer intressant. Även om allt givetvis inte var perfekt från de båda lagen, så glimrade det stundtals till. Broberg gjorde flera bra insatser där bl.a. nyförvärvet Jaakko Hyvönen presenterade sig i målprotokollet. Jaakko som för övrigt stod för en positiv debut i Brobergströjan.

För att vara en träningsmatch så hettade det till i slutet med några utvisningar som följd. Sandviken hade läge att kvittera till 4-4 i slutet på straff, men det är högst oklart var den bollen hamnade (?).

Matchen slutade 4-3 till Broberg.