Match mot Ljusdals BK

DM-finalen säkrad efter seger mot Ljusdal

Publicerades den 10 september 2020 20:15

Anders Jansson    Hans Ivarsson

Broberg avfärdade Ljusdal relativt obekymrat med siffrorna 9-3 och lördagens final i DM är därmed säkrad.

Champions cup eller DM, välj själva. DM känns mer logiskt numer eftersom den lilla cupen endast hyser lag från distrikt Hälsingland. Nåväl, i år arrangeras turneringen återigen i Helsingehus Arena och Broberg och Ljusdal var först ut. I Broberg hade undertecknad sett fram emot att få se finska förvärvet Jaakko Hyvönen som anlände Söderhamn under onsdagen och då även gjorde sin första träning. Men han fanns inte med i truppen p g a lättare sjukdom. Saknades gjorde också Jonas Nygren och Tatu Ässämäki.

Matchen rivstartade med att Rasmus Linder friställde Jonas Engström med ett flipp redan efter en dryg minut och Engström kunde lägga in 1-0. Några minuter senare höll sig samme man framme igen, denna gång assisterad av Martin Söderberg, efter ännu ett lyft och även denna gång kom lyftet från Rasmus Linder. Ljusdal stack emellan och reducerade på en hörna genom Jonas Söder innan det var dags för 3-1, genom Martin Söderberg som snyggt plockade med sig ännu ett flipp och behärskat kunde pricka in trean. Lyftet från Adam Wijk denna gång. Tre mål och alla tre efter fint flippspel i djupet. 4-1 kom också strax därpå när Rasmus Linder pricksköt in bollen från vänsterläge. Noa Djäkner reducerade för Ljusdal efter ett mönsteranfall när fem minuter återstod av halvleken. Men Broberg hann ändå med ytterligare två mål innan vilan. Först genom Rasmus Linder som trollade in 5-2 på egen hand och 6-2 genom Jonas Engström som bökade in en retur efter Martin Söderbergs skott. Alltså 6-2 i halvtid. Inte en särskild välspelad halvlek men däremot en hel del fina intentioner och bra prestationer vid flera av målen. Värt att nämna att Jonas Engström står för hattrick i första halvlek.

Under den andra halvleken var det långa stunder spel mot ett mål utan att det för den sakens skull blev några mål i inledningen. Det dröjde omkring kvarten in i andra halvlek innan 7-2 kom och då var det på hörna genom Martin Söderberg. Även 8-2 kom genom Vadim Arkhipkin som åkte igenom på egen hand och rullade bollen mellan benen på Nilsson i LBK-målet. Efter detta blev det en aning grinigt och en hel del utvisningar i matchen. Ljusdal kunde reducera i den 73:e minuten innan nyförvärvet Patric Backman fick göra sitt första mål i Brobergströjan när han förvaltade en passning från Adam Wijk på bästa sätt. Ett mål som skulle visa sig bli det sista i matchen. Det saknades dock inte chanser till ytterligare mål. men resultatet skrevs till 9-3 och det innebär att Broberg spelar final mot Edsbyn eller Bollnäs på lördag.

Matchen som sådan hade Broberg full kontroll på och det var stundtals spel mot ett mål. Den hade en hel del av försäsongskaraktär, förutom att det stundtals var lite grinigt. Spelmässigt nådde det inga högre höjder. Men det fanns godsaker att ta med sig trots det.