Match mot Falu BS

Nära tvåsiffrigt mot Falu BS

Publicerades den 3 september 2020 23:05

David Hansen    Hans Ivarsson

Det blev storseger i kvällens match mot Falu BS. Matchen slutade hela 9-1 och det är svårt att dra några större växlar på kvällens tillställning. Broberg var helt enkelt numret större.

Falu BS var förra säsongen ett topplag i allsvenskan, men har tappat betydande spelare inför årets säsong. Lägg därtill att laget har sparsamt med träningar på stor plan. Visserligen har Broberg också tappat vissa spelare, men är på papperet ett betydligt bättre lag samtidigt som det funnits tillgång till bättre träningsförutsättningar.

Broberg kom till spel idag utan den finländska trion (Backman, Ässämäki och Hyvänen), dessutom saknades Oscar Larsson och Jonas Nygren. Med detta manfall i ”Gurt” fick Martin Brolin Munther, BK Snoddas, chansen och stod dessutom för ett mål.

Matchen i övrigt då? Nja, allt och lite därtill handlade om hemmalaget och det var ingen som helst tvekan åt vilket håll matchen lutade. Några godsaker att ta med sig:
¤ Erik Jonssons kalaspassning till Jonas Engström som resulterade i 1-0
¤ Målet av unge och inlånade Munther. Alltid roligt med nya bekantskaper
¤ Jonas Engström och Martin Söderberg i målform med tre mål vardera (den officiella statistiken anger Martin som målskytt på straff vid 5-0, men rätt målskytt ska vara Jonas).
¤ Hampus Lindén hade en mycket bekväm kväll i Brobergsmålet
¤ Magnus Fryklunds säsongsdebut och comeback. ”Gubben” håller än…

Nästa match för Brobergs del blir DM i Söderhamn kommande vecka (tors-lör). Match mot Ljusdal på torsdag och sedan final eller bronsmatch på lördag. Och som alla känner till redan, tyvärr utan publik p.g.a. Covid-19. Vi saknar er på läktarna!

Huvudpartners

Samarbeten