Match mot Edsbyns IF

Uddamålsförlust i frejdig säsongsupptakt

Publicerades den 25 augusti 2020 21:44

Anders Jansson    Hans Ivarsson

Det blev uddamålsförlust med 5-6 mot Edsbyn i säsongens första träningsmatch. En stundtals frejdig och underhållande säsongsöppning. 

Känslan att kliva in i en iskall bandyhall när det fortfarande är viss augustivärme på utsidan är alltid en speciell känsla. Ikväll var det nog extra speciellt med tanke på den totala avsaknaden av åskådare på läktarplats. Broberg mönstrade ett lag utan Jonas Nygren, Magnus Fryklund och Tatu Ässämäki. Inte heller den för dagen nye finländaren Jaakko Hyvönen fanns med. I Edsbyn saknades Hans Andersson och Mattias Hammarström.

Matchen som sådan bjöd på en hel del underhållning och frejdigt spel. Den bjöd också på en hel del bolltapp, felpassningar och dålig struktur, som sig bör i en säsongsupptakt. Spelmässigt var det jämnt skägg i den första halvleken. Gästerna gick till halvtidsvila med ledning 3-1. Den största skillnaden så långt var främst effektiviteten. Känslan var att Broberg skapade fler klara målchanser och man skapade fler hörnor. Men Edsbyn var lite mer kliniska i avsluten. Tidigt i den andra halvleken kunde Edsbyn också öka på till 4-1 och resultatet kändes i överkant. Men Broberg reducerade per omgående efter ett fint djupledsspel från Rasmus Linder som friställde Martin Söderberg som avslutade kliniskt. Därefter kom både 2-5 och 2-6 strax innan klockan tickat upp mot 70 minuter. Och känslan var bestående att det inte kändes riktigt rätt. Broberg hotade ofta i djupet och hade flera chanser, men Edsbyn gjorde målen.

Efter detta såg det ut att vara lite trötta skallar för en stund innan en slutspurt inleddes. Först i den 74:e när Martin Söderberg snodde åt sig en boll från Martin Frid och avslutade distinkt till 3-6. I den 83:e kom det som nog var matchens behållning. Vadim Arkhipkin kom relativt ensam mot 4-5 rödklädda i en kontring längs vänsterkanten. Han gick rund på utsidan och fick iväg ett hyggligt avslut som Anders Svensson styrde ut till retur snett åt högra sidan. Vadim fortsatte sin vana trogen i full karriär runt målburen och fångade upp sin egen retur på andra sidan. Där trampade han några extra skär runt centralt och stänkte sedan upp bollen i vänstra krysset. Ett klassmål. I 86:e minuten var det dags igen när Fritiof Hagberg smällde dit 5-6 med ännu en kanon i samma vänsterkryss och det blev nerv. Men Broberg kom inte närmare än så även om det var nära ett par gånger till i slutskedet.

Sammantaget en ovanligt frejdig och underhållande första träningsmatch. Den innehöll givetvis också en hel del mindre bra sekvenser men mycket positivt att ta med sig ändå. Mest kanske att det sattes upp många fina djupledsspel. Både första och andra målet var frukten av det och det fanns ytterligare klara målchanser där man hittade fram bra med djupledsbollar, både i luften och efter isen.

Huvudpartners

Samarbeten