Match mot Sandvikens AIK

Haveri i kvartsfinal 2

Publicerades den 24 februari 2020 22:25

Anders Jansson

Det blev ett stort antiklimax av den andra kvartsfinalen när ett ramstarkt Sandviken ganska ohotat kunde rinna ifrån till storseger efter en tidig ledning. Martin Söderberg, med nyskrivet tvåårskontrakt, gjorde Brobergs båda mål i 2-9 förlusten.

Vi behöver kapa antalet insläppta mål, var tränare Erikssons besked inför match. Det blev dessvärre raka motsatsen. Känslan var ändå bra inför match. Publiktillströmningen var god och det kändes rätt trångt. Publiksiffran 1628 är okej, men nog kändes det som att det var fler? Nåväl, den goda känslan hos 90% av dessa 1628 personer övergick ganska snabbt i en annan känsla. Jag vet inte vad som gick snett, om det var någon form av övertaggning eller vad det nu var, men det var ett extremt vilset och nervöst hemmalag vi fick se i inledningen. Bolltappen avlöste varandra och det var nästan anmärkningsvärt att det dröjde knappt åtta minuter innan gästerna tog ledningen. Hörnretur genom Dennis Henriksen. Många var det som gapade efter en timeout redan då, men den kom inte. Däremot kom både 0-2 och 0-3 när klockan precis hade tickat upp till tolv minuter. Då kom timeouten. Och nog för att det förmodligen är vår tidigaste timeout nånsin så var känslan att den ändå kom för sent.

Martin Söderberg reducerade dock strax därefter till 1-3, men glädjen blev kortvarig när bortalaget några minuter senare ökade ledningen. Söderberg reducerade ännu en gång, från straffpunkten denna gång, innan SAIK gjorde både 2-5 och 2-6 innan halvleken var en halvtimme gammal. Inga fler mål såg vi i den första halvleken, men däremot en skada på Henrik Rehnvall som rullades ut på bår. Det var svårt att se vad som hände i situationen, men i samband med en räddning hände något och rapporterna säger att det är en rejäl ljumskskada och att det är färdigspelat för Rehnvall för denna säsong. Oerhört tråkigt förstås. Henke hade inte sin bästa dag på jobbet i inledningen och att ”kröna” det med en skada dessutom. Välförtjänta hyllningar från läktaren när vår förstemålvakt rullades av planen. In kom istället Hampus Lindén i ett hyggligt otacksamt läge.

Summeringen av den första halvleken är att Broberg kommer otroligt fel in i det hela. Det såg nervöst och stirrigt ut och lika många egna misstag som vi gjorde i den första halvleken har vi nog knappt gjort sammanlagt tidigare under säsongen. Detta i kombination med att Sandviken visade upp sin bästa sida och dessutom hade en otrolig effektivitet förstörde den här kvällen. Det kändes som att allt dom slängde mot mål gick in. Lite samma var det i lördags. Samtidigt som vi själva hade otroligt svårt att skapa nånting framåt.

Men hopp fanns givetvis. I slutspel gäller ingen målskillnad så att sätta allt på ett kort framåt kan vara ett gångbart koncept. Så blev det dessvärre inte. När Oscar Stadin, med sitt tredje för kvällen, satte 2-7 per omgående i den andra halvleken kände nog de flesta att slaget var definitivt förlorat. Resten av halvleken blev mest en transportsträcka där båda lagen hade tankarna på onsdagens match, som det kändes. Broberg kom i en del attacker och försökte ändå smygkämpa lite och det var nära vid några tillfällen. Men mer än nära blev det inte, den sista attacken fattades förstås. Gästerna avslutade med 2-8 och 2-9, båda målen efter hörnor.

Sammanfattningsvis kan vi nog slå fast att det här var Brobergs svagaste insats den här säsongen. I helt fel läge. Det mesta gick fel och så är det ju tyvärr ibland. Vad det beror på vet inte jag och det är inte så mycket tid att fundera på det nu. Det viktiga är att man snabbt skakar av sig och nollställer. Ny match på onsdag och det är bara knyta näven igen och göra allt för att ta den här serien vidare. Den chansen har vi fortfarande. Den här matchen är historia på onsdag och vi har alla möjligheter att bråka om det då. Idrott är idrott och bollen är rund och allt det där. Men det är inte över ännu!

Det rullar buss till Sandviken även på onsdag och jag uppmanar alla som har möjlighet att anmäla sig. Slaget är inte förlorat ännu men DITT STÖD BEHÖVS!