Grym insats i hällregn

Publicerades den 16 februari 2020 19:17

Broberg Bandy

Första ronden till Saik efter holmgången på Jernvallen

Sandviken tar ledningen i kvartsfinalserien med 1-0 i matcher efter en tuff drabbning på Jernvallen. Matchen spelades utomhus då Göransson Arena är reserverad för fotboll under bandyslutspelet.

Sämre förutsättningar för att spela bandy har nog sällan skådats, första halvleken bjöd på tidvis ösregn, kraftig blåst, samt en regnbåge. Spelet präglades självklart av dom yttre förutsättningarna och den första halvleken bjöd inte på något skönspel åt något håll. Det var mycket kamp om varje boll och det syntes tydligt att allvaret har ökat när slutspelet är igång. Halvleken slutade 3-0 till Sandviken, men siffrorna var missvisande då det spelmässigt var helt jämnt. Söderberg hade ett jätteläge fri med Saikmålvakten men Othen lyckades avstyra med en benparad. Bif har också två ramträffar och ytterligare några riktigt farliga lägen men det ville sig inte riktigt för Gurt i den första halvleken. En situation som blev omdiskuterad är när Broberg blir tilldömd en hörna, men efter protester från Sandvikenspelarna ändrar man beslutet, i anfallet efter gör Saik 2-0 på ett långskott från Daniel Berlin. Riktigt surt för Broberg och kanske en avgörande sekvens då matchen står och väger. Stålmännen utökar till 3-0 på en hörnretur och det är en tung uppförsbacke för Bif inför andra halvlek.

Andra halvleken bjöd på bättre förutsättningar då regnet upphörde och det gick att spela lite mer efter isen. Broberg gav inte upp och efter en något avvaktande inledning gjorde Söderberg och Arkhipkin med varsitt mål att det blev match igen. Saik kontrade omgående då man tog vara på en målvaktsretur och satte 4-2 och när man sedan gjorde 5-2 i den 67 minuten trodde nog de flesta på plats att det var kört för Gurt. Broberg visade åter prov på styrka och visade att man är ett riktigt bra lag i år när man hämta upp underläget till 5-4 genom två mål av Jonas Engström och man hade dessutom bud på oavgjort. Tyvärr fick Daniel Berlin sista ordet när han sköt in 6-4 efter en omställning. I det läget trycker Broberg på för att komma ikapp och det öppnar ju upp bakåt också.

Serien inleds således med en Sandvikenvinst men Broberg föll med flaggan i topp och resultatet i halvlek var smickrande för Saik erkände Daniel Berlin efter matchen. Det var verkligen stenhård kamp i 90 minuter. Många Brobergssupportrar var väldigt frustrerade över domarinsatsen denna eftermiddag och jag måste nog tyvärr instämma. Det var alldeles för många situationer som domaren lät passera. Vadim fick en klubba smälld i ansikter efter 13 minuter och blev brutalt överkörd vid några situationer. Utan att gå in på detaljer var det några grova situationer på slutet som borde renderat i rött kort för Sandvikenspelare men herr Skoog valde att blunda.

På Måndag vet vi i alla fall att förutsättningarna kommer att vara perfekta och kan Broberg spela med samma energi som idag så kommer Sandviken att få det jobbigt. Fantastisk stämning denna afton helt beroende på alla tillresta Brobergare som satte (gul) färg på denna drabbning och sjöng hela matchen igenom. Kan vi behålla denna stämning så lyfter taket i Helsingehus Arena på Måndag och utjämnar kvartsfinalserien.