Match mot Dynamo Moskva

Förlusten mot Dynamo Moskva – World Cup är över

Publicerades den 11 oktober 2019 18:50

David Hansen    

Det blev förlust i den avslutande gruppmatchen mot Dynamo Moskva med 5-3, vilket således betyder att Broberg är ute ur World Cup.

Den första halvleken inledde Broberg ändå positivt. De första minuterna skapade ”Gurt” en del anfall, medan Dynamo var något mer avvaktande. När målprotokollet öppnades var det ryssarna som gjorde det, tre gånger om dessutom. Ställningen skrevs till 0-3 i halvtid, och goda råd var dyra för Broberg.

Brobergs andra halvlek var betydligt bättre än den första. Laget visade en stark vilja att försöka vända matchen och var faktiskt inte långt ifrån att göra det heller. Två mål inom loppet av cirka fem minuter, och det skulle bli match igen. Men dessvärre stod sig ställningen 2-3 inte särskilt lång tid, då Moskvalaget utökade sin ledning till 2-4.

Matchen tickade mot sitt slut och tiden var inte Brobergs bästa vän, precis som för alla lag i underläge. En hörnvariant med knappa fem minuter kvar gav Broberg ytterligare en reducering och spänningen i matchen steg. ”Böna” tog Time Out för att optimera de sista minuterna i matchen. Därför var det extremt tråkigt att Dynamo Moskva satte spiken i kistan kort därefter med ett friläge två mot målvakten.

– Vi var väldigt missnöjda med gårdagens match mot AIK, och kanske inte var riktigt på tå från inledningen idag därför. Men vi hade bestämt oss för att göra en bra match idag, och i den andra halvleken tycker jag vi gör det också. Men vi släpper in några konstiga mål , samtidigt är det ett bra lag vi möter måste man komma ihåg, säger tränaren Björn ”Böna” Eriksson.

Den andra halvleken idag, tillsammans med matchen mot Hammarby är det Broberg tar med sig från turneringen, enligt tränare Eriksson.
– Men samtidigt är det små marginaler och vi har häng målmässigt både idag och igår. Men vi får slicka såren nu och träna på nästa vecka. Kommande helg är matchledig, sedan blir det ett genrep mot Sirius innan seriestarten, avslutar ”Böna”.

Huvudpartners

Samarbeten