Match mot Hammarby IF

Seger i WC-inledningen

Publicerades den 9 oktober 2019 21:20

David Hansen    Hans Ivarsson arkivbild

Broberg vann idag den på förhand viktiga matchen mot Hammarby i World Cup-inledningen. Varje match är som bekant extra viktig i år, när bara gruppsegrarna kan vara säkra på avancemang (endast 3 av 5 tvåor går vidare). Segersiffrorna skrevs till 3-1 efter en stabil insats från Broberg.

Matchens inledning var ganska händelsefattig och den var mållös långt in i den första halvleken. Det var inte förrän i slutet av densamma som Broberg tog ledningen efter att Vadim Arkhipkin spelat snett-inåt-bakåt till Jonas Nygren som satte 1-0. Det såg också ut som Broberg skulle gå ifrån till 2-0 när Martin Söderberg hade friläge i den första halvlekens absolut sista händelser. Men där stod Brobergsfostrade Max Bergström, Hammarbys målvakt, i vägen.

Ledningen skulle ändå utökas för Brobergs del. En av två delikatesser från ”gurt” idag. Ett anfall där Vadim Arkhipkin vänder bort den ena efter den andra och på egen hand sätter 2-0 fem minuter in i den andra halvleken.

Broberg såg ut att gå emot en säker seger, men vissa nerver skulle de få tillresta Söderhamnarna ändå få. Hammarby reducerade till 2-1, ännu en Brobergsfostrad spelare i Ted Bergström, när tilläggstiden börjat ticka. Men Broberg kunde säkra segern genom Rasmus Linder som lade en ”dubbeltunnel”, dels på en back och slutligen på målvakten.