Match mot Västerås SK

Jämn match mot Västerås

Publicerades den 14 februari 2020 21:23

David Hansen

Det märktes redan från start att kvällens match mot Västerås gällde mycket. Båda lagen stred för framskjutna placeringar inför det stundande slutspelet. Matchen var jämn och underhållande, och svängde fram och tillbaka innan Västerås till slut kunde tillskrivas segern med 7-4. Men kvällens insats från Broberg får definitivt godkänt.

Det var Broberg som inledde matchen bäst. Redan efter 12 minuter hade Söderhamnslaget skapat sig en tvåmålsledning, genom i tur och ordning Vadim Arkhipkin och Jonas Engström. På Engströms mål kan Jonas Nygrens kalaspassning som friställde Engström särskilt nämnas.

Västerås vände matchen från 0-2 till 3-2, två av målen på hörna. Att hörnor är chanser som är viktiga att ta vara på vet vi, och VSK hade i det närmaste en 50%ig utdelning på hörnorna i den första halvleken. Och totalt blev det fyra hörnmål från VSK ikväll.

Broberg hade inte gett slaget förlorat och vände tillbaka matchen till sin favör. Först kvitteringen och några minuter därefter ett ledningsmål. Båda målen signerade Martin Söderberg. Samme Martin som hade ett bra kvitteringsläge vid 5-4 att göra 5-5 på straff. Men en målvaktsräddning där samtidigt som Västerås i slutet (när Broberg flyttade fram sina positioner) kunde gå ifrån till seger med 7-4. Men matchen var ändå jämnare än vad siffrorna antyder, och kunde ha slutat precis hur som helst.

Dessbättre vann Motala kvällens match mot AIK, vilket betyder att Broberg fortfarande har topp 6 i egna händer. Seger hemma mot Hammarby räcker för en säkrad kvartsfinalplats. Trots kvällens förlust är alltså chanserna mycket goda för en kvartsfinalserie i Söderhamn i år, det var ju tre år sedan senast!

Imorgon publicerar vi ett “inför match” där vi reder ut förutsättningarna inför avslutningen.