Match mot IFK Motala

Fartfylld hemmaseger ikväll

Publicerades den 7 februari 2020 23:22

Broberg Bandy

Brobergs fina hemmasvit förlängdes efter fredagskvällens drabbning mot IFK Motala, segersiffrorna skrevs till slut 5-3 efter en match som bjöd på en hel del spänning.

Förutsättningarna var som vanligt i årets elitserie; varje mål och varje poäng är superviktiga och ännu mer när det bara återstår 3 omgångar.

Första halvleken slutar helt jämnt 2-2 och det är ett resultat som hemmalaget nog får vara mest nöjda med. Gurt kom inte riktigt upp i den nivå som man brukar vara i och dom blåklädda östgötarna skapade en hel del framåt när man hade bollen. Chanser fanns ändå, Jonas Pettersson var nära att sätta första målet för kvällen fri med Motalas målvakt men en mirakulös dubbelräddning räddade bortalaget. Det var istället Martin Söderberg som satte Broberg i förarsätet efter att säkert ha dundrat in en straff! Övertaget blev inte långvarigt för Motala gjorde först mål på ett frislag utanför straffområdet och när Motalas Jonas Enander skickade in en boll i straffområdet så stötte Albin Rohlén in 1-2 till bortalaget. Lite tungt läge för Gurt då IFK är ett lag som spelar extremt defensivt i överläge och har bra fart när man ställer om. Martin Söderberg fick visa betydelsen av att vara en skyttekung i toppform när spelet hackar lite – från ingenstans drog han till en projektil från 35(!!!!) meter som satt som en smäck i motståndarnas mål, 2-2 och helt jämnt inför pausvilan!

Andra halvlek slutade som det brukar i Helsingehus Arena, Gurt kom ut som ett nytt lag och malde ned motståndet. Jonas Nygren smällde upp 3-2 i nättaket på hörna och hans namne Engström drog in 4-2 ur högervinkel, och då hade det bara gått 6 minuter av andra halvlek. Motala lyckades reducera i den 68 minuten men Broberg utökade ledningen omgående i den efterföljande minuten genom Jonas Engström som pekade in en målvaktsretur. Resultatet stod sig halvleken ut och Bif hakar på i toppen av tabellen.

Efter en första halvlek som jag inte tror Bif är nöjda med, där Motala tillåts skapa lite väl mycket målchanser och hemmalaget har en hel del felpassningar och ett spel som inte klickar helt är det riktigt starkt att vända på steken och mer eller mindre köra över IFK i andra halvlek. Förutom målen har Gurt en par ramträffar och ett flertal vassa chanser. Broberg spelar dessutom långa delar av matchen med en man mindre då domaren lyckas hitta 4 utvisningar av hemmaspelare. Rätt eller fel är svårt att säga men nivån på vad som tillåts skiftar betänkligt mellan matcherna.

Martin Söderberg måste omnämnas en match som denna – en säker straff och en scudmissil i nättaket när det som bäst behövdes gav viktig energi åt laget. Vadim Arkhipkin var denna kväll fullständigt outtröttlig och skapade mycket oreda hos motståndarna. Henrig Rehnvall – som vanligt en klippa mellan stolparna.

En extra krydda i afton var också att Brobergs under åren samtliga supporterföreningar, Sandarneklacken, Seahawks och Btg höll igång under hela matchen, vi hoppas på flera sådana sammankomster. Härlig stämning i 90 minuter!

Närmast väntar Gurkorna från Västerås nästa Fredag och avslutningsvis möter vi Bajen nästa Söndag kl 15.00 för säsongens sista seriematch. Vi  tror på nya poäng och ser fram mot en publikfest mot Hammarby då det är Familjedag med många roliga aktiviteter med start redan klockan 10 på morgonen!