Match mot AIK

Tung eftermiddag på Bergshamra

Publicerades den 2 februari 2020 21:30

Anders Jansson

Brobergs tredje match på fem dagar slutade med förlust och bruten segersvit. Trots att matchen slutade hela 8-2 till hemmalaget var det betydligt jämnare än så på planen.

Broberg kom till spel med samma lag som senast när man idag besökte Bergshamra IP för första gången. Det innebar att Erik Jonsson och Magnus Fryklund fortfarande saknades och ersattes av Jonas Pettersson och Tatu Ässämäki. Broberg fick i inledningen av matchen ett gyllene tillfälle att ta ledningen när man skaffade en straff. Martin Söderberg som varit säkerheten själv från straffpunkten den här säsongen sköt dessvärre straffen utanför. Hans första straffmiss denna säsong. Istället kunde Johan Willes ge AIK ledningen efter en hörnretur några minuter senare. Kort därefter ökade man också på till 2-0 genom Patrik Nilsson. Broberg replikerade dock snabbt här när Adam Wijk reducerade bara minuten senare, assisterad av Fritiof Hagberg. Broberg hade det mesta av halvleken i övrigt, utan att skapa riktigt heta målchanser. Resultatet stod sig till halvtid. En skaplig halvlek av Broberg där man hade övertaget långa stunder men kom inte riktigt loss i offensiven mot ett tätt AIK.

Man kom ut hyfsat starkt i andra halvlek och det kändes en aning ologiskt när hemmalaget kunde öka på till 3-1 drygt tio minuter in i andra halvlek. Även 4-1 kom efter knappt 65 minuter och uppförsbacken kändes alltför brant för Broberg i det här läget. Vid 74 spelade minuter tändes dock ett hopp när Martin Söderberg förvaltade Jonas Nygrens inspel från höger till reduceringen 4-2. Den eventuella energin som skapades här försvann dock direkt när AIK kunde göra 5-2 per omgående efter slarv på mittplan. Och var man inte ett slaget lag här så blev man det definitivt när AIK ökade till 6-2 i den 81:a minuten, efter vad som måste varit den mest solklara offside som har friats. Nu blev det knappast matchavgörande, men det tog definitivt död på den lilla energi som fanns kvar hos Broberg. Att ytterligare två mål ramlade in på slutet var nog en frukt av att man inte riktigt skakade av sig detta.

Nä, det kändes en aning segt idag. Första halvlek är skaplig även om man inte skapar en uppsjö av målchanser. I andra halvlek känns det som att blir lite trötta skallar i takt med att AIK rinner iväg och förlusten blir nåt mål för stor kan jag tycka, Och det går inte att låta bli att prata om hemmalagets 6-2. Känslan är att det är minst fem meter offside i det läget och det är remarkabelt att missa en så tydlig offside. Men vad vet jag, det kanske stod en osynlig gul gubbe på kanten som upphävde det hela.

Nåväl. Nu blir det några dagars vila innan vi tar emot Motala hemma i Helsingehus på fredag och då ska vi hitta tillbaka till segerspåret igen!