Match mot IFK Vänersborg

Inledningen chockade Vänersborg

Publicerades den 31 januari 2020 21:40

David Hansen

Broberg chockstartade och Vänersborg kunde aldrig hämta sig. Det skulle kunna vara den korta sammanfattningen av kvällens match. Det blev ikväll extra tydligt med skillnaden mellan ett lag som spelar med självförtroende och medgång, Broberg, och ett lag där mycket går emot dem, Vänersborg. Matchen slutade 6-1 till hemmalaget, men spänningen upphörde redan efter en kvart.

Chockstart ja. Matchtavlan tickade på tolv minuter och Martin Söderberg hade precis satt Brobergs tredje (!) mål för kvällen. Vänersborg begärde en tidig timeout, men istället kom 4-0 till Broberg. Och inte ens kvarten hade spelats. Timeouten hjälpte bortalaget en aning, men inte tillräckligt. Broberg fortsatte att kontrollera halvleken fullt ut och vann densamma med hela 5-0.

Den andra halvleken var inte lika extrem som den första och Broberg blev något bekväm med sin ledning. Samtidigt skapade inte Vänersborg tillräckligt för att hota hemmalaget. Det mesta i bortalaget kretsade kring Robin Öhrlund, i övrigt hotades Broberg inte nämnvärt och kunde istället kontrollera denna match från avslag till avblåsning. Kassaskåpssäker seger helt enkelt.

Ett kortare referat idag, till förmån för 3 minuters eftersnack med tränaren Björn ”Böna” Eriksson. Det hittar du här >>