SEGER ikväll mot regerande svenska mästarna Villa

Publicerades den 29 januari 2020 22:00

Broberg Bandy    Hans Ivarsson

Det blev full poäng mot Svenska mästarna hemma i Helsingehus Arena ikväll!

Jonas Engström blev onsdagskvällens hjälte för Broberg då han avgjorde matchen mot Villa i den absolut sista sekunden efter en galen match i Helsingehus Arena. ”Fantastisk skönt, det var så länge sedan så jag har glömt bort målgesten” säger Engan efter matchen.

Äntligen drog Elitserien i bandy i gång igen efter ett landslagsuppehåll, när regerande svenska mästarna kom på besök i hemmaborgen. En match som betydde mycket för lagen, Villa eftertraktar den viktiga andraplatsen och Bif har ju fortfarande en topp 6-placering inom räckhåll.

Matchen inleddes med målchanser åt bägge håll och hemmalagets spel hade många fina offensiva intentioner och man skapade en tidig hörna och en del ytterligare farligheter. Villa var ändå snäppet vassare första tjugo och skapade en del målchanser. Johan Löfstedt låg bakom mycket och oroade Brobergsförsvaret som ändå stod upp väldigt bra trots att man saknade Magnus Fryklund. Villa tog också ledningen i den 21 minuten och det var inte helt oförtjänt. Efter målet hade Gurt en riktigt bra period och Jonas Pettersson kvitterade till 1-1 i den 31 minuten på volley. Matchen var i det läget helt jämn men Villa lyckades göra 2 sena mål varav ett på hörna och gick till paus med ledning 1-3. Lite surt men ändå en bra halvlek av Broberg som stod upp riktigt bra i försvaret med Rimgård som härförare, Henke gjorde också några riktigt vassa räddningar.

Andra halvleken började lika galet som den skulle sluta med 2 mål inom loppet av 3 minuter! Martin Söderberg tog upp hemmalaget till likaläge och på läktaren jublades det! Efter ytterligare några minuter hade Villa återtagit kommandot genom ännu ett hörnmål, men Broberg skulle komma igen och det genom Erik Jonsson som dundrade in en hörna i nättaket med 10 minuter kvar och spänningen i Arenan gick att ta på. Avslutningen på matchen var oerhört spännande och denna gång var det Brobergs tur att avgöra i slutet; Jonas Engström smällde in en retur i matchens absolut sista sekund och två oerhört tunga poäng rullar in på kontot.

Till alla som var på plats ikväll är det bara att gratulera till en fantastisk underhållning. En stor eloge till hela laget som lyckades bromsa Villa i första halvleken, framförallt i början och slutet då Villa tryckte ned Broberg. Den andra halvleken vinner Gurt med 4-1, och det helt välförtjänt. Det är två väldigt nöjda Brobergare, Engström & Wijk, som vi pratar med efter matchen och som beskriver att de i halvtid pratade om att ha längre anfall och värdera lägena bättre och det lyckades man verkligen med! Villa fick stundtals försvara sig väldigt tufft samtidigt som Broberg inte släppte till mycket defensivt. Bortalagets farligheter bestod mestadels av hörnor.

Kvällen plus var många men några är:
*Brobergs samtliga anfallare gjorde mål idag vilket är ruskigt viktigt inför dom tuffa matcher som återstår.
*Rimgård och Rehnvall längst bak stod för några helt avgörande insatser idag.
*Hagberg som låg bakom mycket av det offensiva spelet och tog mycket stryk ikväll – vilken utveckling på norrmannen!

Wijk och Engström ser fram emot fredag och hoppas på en riktigt taggad och välfylld läktare då Vänersborg kommer på besök.