Match mot IFK Vänersborg

Seger efter en gastkramande avslutning

Publicerades den 17 januari 2020 21:19

David Hansen    Hans Ivarsson

Det blev en gastkramande avslutning i bortamatchen mot Vänersborg ikväll! Spänningen var olidlig och var knappt att man vågade titta. Men det gick Brobergs väg till slut och slutresultatet kunde skrivas till 2-3. En mycket viktig seger i den täta tabellen.

Den första halvleken var ganska avvaktande. De båda lagen kände på varandra. Broberg hade mycket boll, och Vänersborg spelade lågt i sitt försvarsspel. Hemmalaget gjorde också ledningsmålet efter en kvart, innan Broberg kvitterade på en hörnvariant efter dryga halvtimmen spelad. Broberg hade ett massivt tryck på Vänersborg i halvlekens avslutning, men 1-1 stod sig in i halvtidsvilan.

Den andra halvleken var Brobergs, åtminstone den första halvtimmen av halvleken. Laget tog ledning, en hörnvariant igen där Adam Wijk var sist på bollen. Bara ett fåtal minuter därefter styrde Jonas Pettersson in ett skott utifrån signerat Edvin Wigren.

Brobergsbekante Jesper Öhrlund reducerade till 2-3 när knappa halvtimmen återstod, men Broberg hade ändå bra kontroll på matchen. Men ju längre matchen gick, ju farligare blev Vänersborg. De sista 10 minuterna gick hemmalaget fram med det mesta, och de skapade många riktigt farliga chanser. När laget också tilldömdes en straff var många av de tillresta supportrarna från BTG antagligen oroliga, men Henrik Rehnvall reflexräddade straffen och kunde avvärja den värsta hotbilden mot ”Gurt”. Men Vänersborg fortsatte och var nära kvitteringen vid ett flertal tillfällen. Broberg hade också något läge till att punktera matchen, men Söderhamnslaget spelade mer på att säkra upp resultatet den sista tiden.

Ett mycket nöjt Broberg höjde armarna i skyn när domaren blåste av matchen. Laget kunde på sin dagstur (jo, de åker ner fram och tillbaka idag) inkassera två mycket viktiga poäng.

Nu väntar ett uppehåll, innan vi kör ”Västgöta-veckan” i Helsingehus Arena. Först Villa Lidköping onsdag 29 januari och sedan Vänersborg fredag 31 januari.