Match mot Edsbyns IF

En jämnare match än vad siffrorna antyder

Publicerades den 11 januari 2020 19:18

David Hansen    

Det blev seger för Edsbyn i eftermiddagens Hälsingederby i Helsingshus Arena. Slutresultatet skrevs till 0-5, men siffrorna var inte helt rättvisande för matchbilden. Det var en betydligt jämnare tillställning än vad siffrorna antyder, även om Edsbysegern inte är orättvis heller.

Matchinledningen var mycket jämn. Efter första halvtimmen var ställningen fortsatt mållös, och de båda lagen hade haft några chanser vardera. Det hade lika gärna kunnat stå 2-0 som 0-2. Matchens första mål kom strax efter halvtimmen, då Daniel Burvall Jonsson spelade in till Tuomas Määtä. Precis innan halvtidsvilan kom även 0-2, när samme Burvall Jonsson satte en retur.

Broberg har vänt underlägen förr och 0-2 är på intet sätt något som är avgjort. Men även om ”gurt” hade mängder av chanser i både den första och den andra halvleken, så var inte marginalerna på Söderhamnslagets sida idag. Både Martin Söderberg och Jonas Engström hade flertalet riktigt vassa lägen, och med normal utdelning hade några bollar suttit.

Istället var det Edsbyn som gick ifrån till en säker seger, i en match där hemmalaget nollades och slutresultatet alltså skrevs till 0-5. Den som bara ser resultatet, tror lätt att Broberg var utspelade och att Edsbyn vann en överlägsen seger. Så var det definitivt inte. Broberg gjorde trots allt en helt okey match idag, men där marginalerna som sagt inte var på lagets sida. Men det förtar naturligtvis inte Edsbyns förtjänst, som gjorde en stark match och visade varför de är ett av Sveriges bästa lag för tillfället.

Nästa match spelas på fredag borta mot Vänersborg. Nästa hemmamatch är onsdag 29 januari mot Villa Lidköping.

Huvudpartners

Samarbeten