Publicerades den 8 januari 2019 21:00

Broberg Bandy

Smålandsturnen avslutades med två viktiga poäng för Broberg.

Alla som följer Elitserien i bandy vet ju hur jämn serien är och varje match gäller hela tiden väldigt mycket då ett poängtapp kan göra att man rasar från topp 4 till kvalplats. Med den insikten var det mer eller mindre ett måste för Gurt att ta 2 poäng i kvälles drabbning mot nykomlingen Åby/Tjureda som bara mäktat med 1 poäng hittills i serien.

Brobergs första besök i den nybyggda arenan kunde inte ha börjat på ett bättre sätt. Adam Wiik trycker upp sitt patenterade hockeyskott i krysset från vänsterläge, riktigt snyggt och halvlekens behållning och det redan i första matchminuten. Efter den inledningen förväntade man sig att det skulle fortsätta att rulla in bollar i hemmalagets bur men tyvärr så blev det inte så många mer.

Erik Jonsson satte sedan 0-2 på volley i öppen bur i den 23 minuten. Spelet såg lite ut som en fortsättning på förra matchen mot Vetlanda. Broberg har mycket boll men det blir inte så mycket skarpa chanser mot ett lågt försvarande Åby, en hel del ställningskrig och ganska lågt tempo. Åby är inte heller helt ofarliga och främst nr 17 Filip Bringe ställer till lite oreda. Halvleken ändå i klar fördel för Broberg och förhoppningen är att det blir lite islossning i andra halvan.

Början av andra halvlek ser något bättre ut och Gurt trycker ned hemmalaget ganska hårt utan att få utdelning. Det är istället Åby som reducerar 10 minuter in i halvleken och efter målet så kommer Brobergs spel av sig ganska mycket. Spelet hettar också till lite mer och det blir lite småfult emellanåt. Matchen är väldigt jämn halvvägs i andra och Gurt spel är omständigt och saknar farten i anfallen som varit deras signum tidigare. Slutet av halvleken blir en riktig rysare, Åby trycker på för en kvittering och Broberg är riktigt illa ute i slutminuterna. Broberg lyckas till sist bärga bägge poängen i en match som blev mer spännande och oviss än vad någon hade trott på förhand.

Vi får glädjas åt 2 poäng denna kväll för i övrigt var det ingen höjdare sett med Brobergsögon. Spelet stämde inte som vi vant oss vid på slutet och man saknade udd i anfallen och det var ofta omständigt och långsamt. Viktiga poäng hämtades trots allt i den rafflande striden om direktplatser till slutspelet.

Ett plus till Hampus Lindén som vaktade målburen i kvällens match – han stod dessutom för en avgörande räddning i slutminuten.

På Lördag blir det nog en annan matchbild då vi möter ett mer spelande lag i ett härligt hälsingederby, vi tror som alltid på nya poäng och hoppas på ett rungande stöd från läktarplats!