Match mot Vetlanda BK

Tung förlust i Vetlanda

Publicerades den 6 januari 2020 17:44

Anders Jansson

Broberg kom inte riktigt upp i nivå och förlorade med uddamålet borta mot Vetlanda. Matchen slutade 4-3 till hemmalaget.

Efter den dåliga starten mot Sirius senast pratade tränare Björn ”Böna” Eriksson om att man skulle vara bättre på tå i inledningen av dagens match. Och det var man väl också egentligen när det gällde bollhållningen och defensiven. Offensivt hände det dock inte mycket. Första halvlek präglades av ställningskrig och två försiktiga lag som inte ville bjuda nånting. Och ungefär så såg det ut. Det hände inte särskilt mycket mer än att Vetlanda kunde göra mål på två hörnvarianter, i minut åtta och i minut 37. I halvlekens slutskede fick Broberg ett par gratischanser efter bolltapp från hemmalaget men man lyckades inte träffa mål vid något av tillfällena. Men ett reduceringsmål skulle man få med sig trots allt. I den absoluta slutsekunden sköt Vadim Arkhipkin ett skott från högerläge. Bollen styrde på en skridsko och seglande i en båge över Borvall i hemmamålet. Assisten kom från Henrik Rehnvalls utkast. I anfallet innan borde nog Villa haft en straff, så det blev ett psykologiskt viktigt mål för Broberg. Sammanfattningsvis så var detta ingen bra halvlek, varken av Broberg eller överhuvudtaget. Defensivt var båda lagen stabila, men det kändes väldigt energilöst i övrigt, främst i Broberg.

I andra halvlek kom man ut lite starkare och tidigt i halvleken balanserade Adam Wijk längs kortlinjen och tog sig ända in framför mål där han inte riktigt fick lyft på avslutet. Istället kunde Vetlanda kontra in 3-1 efter ett fint anfall. Broberg försökte lite mer i andra halvlek, men utan att det riktigt kuggade i. I den 76:e minuten kom Jonas Nygren runt till vänster i straffområdet och sprättade in reduceringen till 3-2. Förhoppningen att man skulle få mer energi av detta dödades omgående när Vetlanda bara några minuter senare kunde göra 4-2 genom Axel Ekholm. Ett på tok för billigt mål att släppa i det läget. Broberg försökte mobilisera och vaskade fram en del chanser. Reduceringen kom också men det dröjde något för länge. Martin Söderberg var det då, som slog in 4-3 i den 90:e minuten. Men två minuters tillägg aviserat fanns det tid att skapa en kvittering. Någon riktigt bra målchans fick man inte fram när Vetlanda var täta i eget straffområde och matchen slutade 4-3 till hemmalaget.

En tung förlust givetvis i den täta tabellen, mot ett lag som inför match låg på samma poäng. Broberg stod inte riktigt att känna igen idag. Det kändes lite energilöst och fantasilöst och man kom inte riktigt loss i offensiven. Vetlanda glänste inte riktigt heller och det som främst blev avgörande var att Vetlanda utnyttjade två hörnor. Broberg hade tio hörnor men åstadkom inget på dessa. Nu väntar ännu en match i Småland när man redan på onsdag möter tabelljumbon Åby/Tjureda. Ladda om och ta nya tag!