Match mot Bollnäs GIF

SEGER igen mot Bollnäs!!

Publicerades den 28 december 2019 21:15

David Hansen

Historien upprepar sig! Broberg vände återigen en match mot Bollnäs och kunde avgå med segern. Denna gång på Sävstaås och siffrorna skrevs till 4-6. Anfallsparet Jonas Engström och Martin Söderberg stod för fem av de sex målen.

Bollnäs hade till dagens match bjudit in till mer än bara bandy. En suverän mat- och dryckesmässa samt skoterkross av yppersta klass. Förhoppningsvis kunde fler upptäcka den fantastiska bandysporten tack vare detta! Matchen då? Jo, den måste man också säga att den bjöd på det mesta. En mycket välspelad match, mycket spänning och ett Broberg som avgick med segern. Eftermiddagen och kvällen var definitivt mycket trevlig för de tillresta från Söderhamn.

Bollnäs inledde, precis som i Söderhamn, matchen bäst. Laget gick upp till en tvåmålsledning och den var heller inte helt orättvis. Men ju längre matchen gick, ju mer kom Broberg in i matchen. Efter halvtimmen spelad kom Broberg mer och mer i farliga anfall och var sånär att sätta reduceringen flera gånger om. Reduceringen skulle dock komma,  genom den notoriske målskytten Martin Söderberg. En ledning för hemmalaget med 2-1 i halvtid, där den första halvleken kunde summeras med första 30 till Bollnäs och sista 15 till Broberg.

Den andra halvleken bjöd på betydligt mer underhållning än den första, och definitivt om man gillar Broberg. Martin Söderberg igen några minuter in i halvleken, helt på egen hand vilket resulterade i en målvaktsretur. Jonas Engström framme på returen och satte kvitteringen till 2-2. Det är gånger som dessa som assistpoäng borde delas ut egentligen trots målvaktsretur, eftersom en stor del av cred för detta mål ska tillskrivas Martin Söderberg. Men regler är regler…

Söderhamnslaget började mer och mer att ta över matchen. Det tog inte många minuter innan nästa farliga läge kom. Och nästa farliga läge. Och nästa. Jonas Engström stod för 2-3 och Broberg var nu alltså för första gången i matchen i ledningen. Ett ledningsmål som absolut inte var orättvist på något sätt.

Bollnäspubliken har sällan visat större glädje över ett mål än vid 3-3. En hörnretur där kvitteringen kunde tillskrivas Daniel Mossberg, som alltså efter dryga 1 000 minuter i Bollnäströjan alltså satte sitt första mål. Glädjen på hemmaläktaren var påtaglig, men därefter skulle istället euforin övergå till bortaläktaren.

Broberg hade massor av fina lägen. Bollnäs ett antal också givetvis, men det var helt klart Broberg som stod för det mesta denna andra halvlek. ”Gurt” återtog ledningen när Vadim Arkhipkin helt på egen hand satte 3-4, en fantastisk prestation av Vadim som för övrigt (och som vanligt) gjorde en riktigt bra match idag.

Matchavgörandet kanske ändå var när Jonas Engström, återigen på en retur, satte 3-5. Bollnäs kom dock tillbaka till 4-5, men det definitiva avgörande kom på tilläggstid genom Martin Söderberg. Och Broberg tog med sig båda poängen från Sävstaås, något som inte skett de senaste åren.

Ett fantastiskt slut på 2019 alltså. Vad sägs om att inleda 2020 på samma sätt? Helsingehus Arena, 3 januari och Sirius står för motståndet. Köp din biljett redan nu! https://broberg.xticket.se/