Match mot Sandvikens AIK

Målrikt annandagsderby

Publicerades den 26 december 2019 16:14

Broberg Bandy

Traditionsenligt spelades bandy på annandagen, och för Brobergs del innebar det i år en bortamatch i Göransson Arena mot Sandviken. Som vanligt är annandagen en stark publikdag, och i Sandviken var det inget undantag med ca 2500 personer. Matchen då? Den vann hemmalaget med 7-5 efter ett ryck i den andra halvleken och påtagliga annandagsnerver till slut.

Sandviken var kanske något bättre än Broberg i matchinledningen. Söderhamnslaget hade svårt att få de riktigt farliga lägena genom ett kompakt hemmaförsvar. Ledningsmålet kom genom ett friläge, innan Erik Jonsson firade sitt nya kontrakt med en kvittering på högerhörna.

SAIK återtog ledningen, men kvitteringen därefter var en mycket fin prestation från den i Sandviken bosatta Rasmus Linder. Linder stod för allt förarbete, samtidigt som försvaret missade att Marcus Wikman stod perfekt placerad och kunde raka in bollen.

Andra halvleken skulle bli mer händelserik än den första. Och någonstans runt timmen av matchen spelad kom ett ryck från hemmalaget. Först 3-2 där Erik Säfström kom igenom alldeles för enkelt, och sedan 4-2 genom Lucas Widman.

Knappa tjugo minuter kvar och matchavgörande på friläge genom Rasmus Forslund till 5-2. Men Broberg smygkämpade sig in i matchen och även fast hemmalaget hade 6-3 med ca 10 minuter kvar stod det vips 6-5 och några minuter kvar att kvittera på. Broberg satte naturligtvis allt på ett kort och gick fram med det mesta man hade, vilket tyvärr gjorde att matchen punkterades till 7-5. Och inget fel med det, chansning krävs när laget har ett mål upp till kvitteringen.

Det finns både positivt och negativt att ta med sig idag. Det positiva är inställningen och att inte ge upp trots att Sandviken drog ifrån i målprotokollet. Det negativa får då vara att laget släppte in tre mål på frilägen och att det kanske inte var fullt tempo från alla spelare idag.

Ny match på lördag (om två dagar alltså, om ni blivit dagvill av helgerna). Då ses vi på Sävstaås i Bollnäs.