Skön seger inför uppehållet

Publicerades den 14 december 2019 18:00

Broberg Bandy

Viktiga poäng för Broberg i kampen om slutspel säkrades i eftermiddagens match i Helsingehus Arena.

Broberg hörnskytte avgjorde till sist matchen som blev jämnare än vad kanske många trott på förhand. Glädjande för Gurt då hörnskyttet har hackat lite i vissa matcher.

Hemmalaget inledde matchen klart bäst och skapade en del chanser men den riktiga skärpan fanns inte idag. Erik Jonsson såg till att ge Broberg en bra start i mitten av första halvleken när han laddade stora kanonen och sköt ett frislag som var så hårt att Frillesås målvakt inte orkade hålla den och 1-0 var ett faktum. Några mer mål blev det inte trots flera chanser att öka på ledningen, men spelet flöt inte riktigt som det gjort dom senaste matcherna och oskärpa i avgörande lägen gjorde att det blev en målfattig halvlek. Det skall också sägas att Frillesås gjorde en bra match defensivt och inte saknade chanser framåt.

Direkt i den andra halvleken kvitterade Frillesås på hörna och matchen var helt jämn. Broberg tog kommandot igen när Jonas Engström lade in 2-1 från nära håll. Broberg var det spelförande laget men farten saknades idag och det såg trögt ut emellanåt. Bud fanns på att Broberg skulle utöka ledningen men det var Frillesås som kom att göra nästa mål genom Elias Modin. Brobergs utdelning på fasta situationer kom att avgöra denna kväll till Gurts fördel, först gjorde Adam Wijk 3-2 när han påpassligt höll sig framme på en hörnretur. Dagens bästa spelare Jonas Nygren avgjorde matchen när han dundrade in 4-2 på hörna, en rökare rätt upp nättaket. Förutom det sista målet deltog han i mycket av det offensiva spelet och skapade mycket.

Matchen som helhet var inte den mest underhållande men det är starkt av Broberg att vinna trots att spelet inte fungerade till 100% idag och viktigt att dom fasta situationerna fungerar. Det skall också nämnas att Martin Söderberg och Robin Redin saknades idag. Vilan fram till Annandagen kommer nog lägligt för Gurt som liksom dom flesta lag haft ett tufft schema på slutet.

På Annandagen sluter vi upp och åker till Sandviken för att heja fram våra svartgula hjältar och som alltid tror vi på ny vinst och fortsatt bra spel!