Match mot Villa Lidköping BK

Ytterst nära poäng i Lidköping

Publicerades den 11 december 2019 22:13

David Hansen

Broberg förlorade kvällens bortamatch mot Villa/Lidköping med 5-4. Insatsen däremot, den förtjänade verkligen poäng och det var heller inte långt ifrån att så skulle bli fallet. Nu blev det tyvärr en förlust, om än en hedersam sådan.

Broberg kom till spel med ett decimerat försvar då både Robin Redin och Robert Rimgård hade problem med ljumskar. Detta gjorde att tränare Björn ”Böna” Eriksson tvingades till vissa omstruktureringar i försvaret, samtidigt som både Tatu Ässämäki och Jonas Pettersson gick in i laget jämfört med förra matchen.

Det var Broberg som inledde matchen bäst. Laget chockade hemmapubliken genom att gå upp i en tvåmålsledning. Visst, hemmalaget hade väl också bud på mål. Men ett effektivt Broberg kombinerat med en storspelande Henrik Rehnvall i målet kunde göra att Söderhamnslaget ledde med 2-0. Första målet signerat Jonas Engström och det andra på hörna genom Magnus Fryklund (som inte är vår mest vanlige målskytt direkt).

Villa kom dock tillbaka in i matchen. Först en reducering, sedan kvittering och slutligen ett ledningsmål. Allt inom loppet av ca tio minuter. Att tappa en tvåmålsledning till underläge borta mot Villa är ett scenario som vilket lag som helst kan uppleva, och som inte ger de bästa förutsättningarna för matchens fortsättning. Men Broberg gav verkligen inte slaget förlorat. Trots att Villa kommit in i matchen bättre än inledningsvis, så svarade Broberg för ett konstruktivt spel och försökte jaga kvittering. En kvittering som också kom, så där psykologiskt innan halvtidsvilan.

Den andra halvlekens målprotokoll inleddes på samma sätt som den första, med ett Brobergsmål alltså. Målskytten denna gång Jonas Nygren. Villa skulle kvittera några minuter senare, och matchen stod och vägde. Med tjugo minuter kvar tog hemmalaget ledningen med 5-4, men matchen var på intet sätt avgjord.

Broberg kämpade på och i matchens absoluta slutminuter kunde flera mycket farliga kvitteringschanser noteras. Men ”Gurt” fick inte in bollen, och matchen slutade med hemmaseger 5-4. En seger som Villa vann med ett nödrop, och där få hade ifrågasatt rättvisan om Broberg åtminstone fått en poäng.

Ny match hemma i Helsingshus Arena på lördag mot Frillesås. Se till att komma då och ta med hela familjen. Det ryktas nämligen om finbesök från en rödklädd man i vitt skägg…