Match mot Bollnäs GIF

Vilken vändning!!

Publicerades den 6 december 2019 21:30

Broberg Bandy    Hans Ivarsson

Storseger hemma mot Bollnäs! Vilken moral! Vilket go i laget! Sällan har väl en seger känts bättre! Glädjen ikväll går inte att ta miste på.

Broberg vann med hela 8-4 efter en sällan skådad avslutning av hemmalaget. Två blytunga poäng i den jämna serien.

Den första halvtimmen är kanske inte det som vi minns av denna match. Bollnäs var klart bättre än Broberg och ledde inte helt oförtjänt med 3-0. Många, framförallt våra tillresta bandyvänner från grannstaden, trodde att matchen skulle rinna ifrån till Bollnäs favör. Och handen på hjärtat, det fanns inte några större tendenser till att Broberg skulle göra match av det hela.

Men det kan gå fort i bandy! Fem minuter kvar till halvtid och fortsatt 0-3. Att det skulle stå 3-3 i halvtid bör Broberg vara glada över, för utdelningen i den första halvlekens avslutning var nära på maximal. Och naturligtvis var Broberg nöjda med 3-3 i halvlek, med tanke på att Bollnäs varit det bättre laget ditintills.

Matchen i den andra halvleken stod länge och vägde. Bollnäs återtog ledningen på hörna, men repliken kom direkt. Vadim var på väg igenom och fälldes. Straff för Broberg, och Elitseriens skyttekung för närvarande är också säkerheten själv på straffpunkten. Ca en kvart kvar och fortfarande ovisst hur detta skulle sluta. Men då hände något…

Vaktmästarna bör nog kontrollera taket i Helsingehus Arena, för jublet när Martin Söderberg satte 5-4 på straff med kvarten kvar var inte långt ifrån att lyfta av taket. När sedan målen ramlade på kändes det som Broberg äntligen fick de marginaler med sig, som de haft emot sig så många gånger. Segern skrevs tillslut till 8-4, och lita på om hemmapubliken bubblade av eufori.

TACK till alla underbara åskådare som gjorde denna kväll magisk. Och tack till vårt älskade Broberg!